Osman Şahbaz Cumhurbaşkanlık Köşkünde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak dört günlüğüne Türkiye'ye gelen Macaristan Cumhurbaşkanı Dr.Áder János onuruna Cumhurbaşkanlık Sarayında verilen özel akşam yemeğine Osman Şahbaz'da davet edildi.

Osman Şahbaz Cumhurbaşkanlık Köşkünde
 Saray'da verilen yemeğe katılan Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, yemek öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Dr. Áder'in ortak basın toplantısına katıldı.
Yemek sonrası Şahbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Dr. Áder János eşi Anita Herczegh ile bir süre sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Dr. Áder'e  ''Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde - Guyon Richárd ve Kmety György'' kitabını hediye etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kitabın içeriği konusunda detaylı bilgi verdi.
Macaristan Cumhurbaşkanı Dr. Áder János ile birlikte Türkiye'ye gelen Macar heyete Kayseri ve Bölge şehirleri ile ilgili 
detaylı bilgi veren Osman Şahbaz, ''Kayseri 'nin kardeşi Macaristan'ın Miskolc şehri arasındaki işbirliğinden, ticari, akademik ve kültürel ilişkilerinin artırılması yönündeki gelişmeleri anlatarak, mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi adına geleceğe matuf elimden gelen tüm gayreti göstereceğim'' dedi.
Ayrıca, 2013 yılında Fahri Konsoloslar onuruna Dr. Áder'in Macaristan Parlamentosu Vadász Terem'de vermiş olduğu resepsiyondaki konulardan da değindi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından Macaristan Cumhurbaşkanı Dr.Áder ve eşi Anita Herczegh onuruna verdiği yemekte sanatçı Serdar Çağrı ve ekibi Türk Sanat müziği ve Geleneksel Macar Halk müziğinden parçalar sundular.
İki Cumhurbaşkanı ''Dostluk ve İşbirliği Anlaşması'' imzaladı.
Basın toplantısında Dr. Áder, ''Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 18 ayda Türk müteahhitler tarafından bitirilmiş olmasının büyük bir başarı olduğunu ifade etti.Türk müteahhitlik sektörü böylesi mükemmel bir yapıyı inşaa etmişler'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Geçen yıl Türkiye'yi 120 bin Macar turistin ziyaret ettiğini, Türkiye'den ise Macaristan'a 60 bin turisin gittiğini beliterek, bu sayının artırılması mümkün olduğunu vurguladı''.
Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan Dr.Áder, Kütahya ve İstanbul'da birtakım toplantı ve ziyaretlerde bulunduktan sonra Macaristan'a dönecek.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209