Obama adeta stand-up yaptı!

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeğinde konuşan ABD Başkanı Barack Obama, yaptığı esprilerle dinleyicileri kahkaya boğdu.

Obama adeta stand-up yaptı!

Kürsüye çıktığında geçen sene Usame Bin Ladin'in yakalanması hakkında konuşan ABD Başkanı Obama'nın "Geçen yıl bu zamanlar dünyanın en kötü insanlarından birine adalet sağlamıştık" ifadesini kullanmasının ardından, salondaki ekranlarda bir süre önce Obama'nın doğum belgesinin sahte olduğunu iddia eden emlak kralı Donald Trump belirdi.

Yaklaşan ABD Başkanlık Seçimleri'ndeki rakipleriyle ince bir şekilde alay eden Barack Obama, bir önceki seçimlerde şu anki Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Demokrat Parti adaylığı için yarıştıklarını hatırlatarak, "4 sene önce Hillary Clinton ile şiddetli bir savaş içerisindeydim. 4 senenin ardından bana Cartagena'dan sarhoş bir şekilde bile mesaj atmaya devam ediyor" dedi. Hillary Clinton, son Kolombiya gezisi sırasında sarhoş bir şekilde dans ederken kameralara yakalanmıştı.

Obama, konuşmasında Cumhuriyetçi adayları eleştirmeyeceğini belirterek, "Mesela Mitt Romney ile pek çok ortak noktam var. İkimiz de eşlerimizle ömür boyu birlikte olacağımızı düşünüyoruz ve araştırmalar çok rencide edici bir şekilde Amerikan halkının bunu onayladığını gösteriyor. İkimizin de Harvard'dan diploması var. Benim bir, onun iki tane; ne züppe ama" şeklinde konuştu. Dinleyiciler arasında bulunan ve bu seneki başkanlık yarışında Obama'nın rakibi olan eski Pensilvanya Senatörü Rick Santorum, gençlerin üniversitede okuması yönünde tavsiyede bulunan Obama için 'züppe' kelimesini kullanmıştı. Bu ayın başında başkanlık yarışından çekilen Santorum da Obama'nın şakasını başparmak işaretiyle onayladı.

ABD Gizli Servisi ajanlarının Kolombiya'da karıştıkları seks skandalına da gönderme yapan Obama, "Bu tip yemeklere katılmayı seviyorum. Aslında daha konuşacak çok şeyim var ama şimdi Gizli Servis elemanlarını evlerine bırakmam gerekiyor" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeğine medya ve sanat dünyasından ünlü isimlerin yanı sıra Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve eşi Fügen Tan da katıldı.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209