Nazarbayev'den Janaözen'e veto!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Anayasa Komisyonu'nun parlamento seçimlerinde Janaözen kenti seçmenlerinin oy kullanmaması yönündeki kararını veto etti.

Nazarbayev'den Janaözen'e veto!

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Anayasa Komisyonu'nun "Mangıstau eyaletine bağlı Janaözen kentinde halen devam eden olağanüstü hal uygulaması nedeniyle kentteki seçmenlerin 15 Ocak'ta yapılacak parlamento seçimlerinde oy kullanmaması" kararının Nazarbayev tarafından veto edildiği bildirildi.

Açıklamada Nazarbayev'in, "devletin ve yerel yönetimlerin vatandaşların anayasada belirtilen temel özgürlük, seçme ve seçilme haklarını sağlamak için var olduğu, bu nedenle Janaözen'de yaşayanların oy kullanma hakkının kısıtlanamayacağı, devletin seçimlerin güvenliğini ve herkesin oy kullanma hakkını sağlamakla görevli olduğu" görüşünde olduğu kaydedildi.

Janaözen kentinde, 16 Aralık'ta yapılan bağımsızlık yıldönümü kutlamaları sırasında çıkan olaylar nedeniyle bölgede olağanüstü hal ilan edilmiş, Anayasa Komisyonu da 6 Ocak'ta yaptığı toplantıda halen "olağanüstü hal" uygulaması yapıldığı için bu kentteki seçmenlerin oy kullanmasının mümkün olmayacağı yönünde karar almıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209