Mursi darbeye meydan okudu: Görevimin başındayım

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin söz konusu askeri darbeyi kabul etmediği ve Mısırlıları darbeye karşı durmaya çağırdığı bildirildi

Mursi darbeye meydan okudu: Görevimin başındayım
 Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Silahlı Kuvvetlerin  açıkladığı uygulamaların askeri darbe olduğunu, söz konusu askeri darbeyi kabul  etmediğini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Muhammed  Mursi'nin söz konusu askeri darbeyi kabul etmediği ve Mısırlıları darbeye karşı  durmaya çağırdığı bildirildi. Açıklamada Mursi'nin "Şu anda Cumhurbaşkanıyım,  aynı zamanda ordunun komutanıyım" dediği ifade edildi.

Mursi'nin "Silahlı Kuvvetleri'n açıkladığı uygulamaların tüm  yönleriyle askeri darbe niteliği taşıdığını ve söz konusu askeri darbenin  Mısır'ın sivil ve demokratik bir ülke olmasını isteyen Mısır toplumu tarafından  kabul edilemez olduğunu ifade ettiği" yer alan açıklamada, Mursi'nin  Cumhurbaşkanı ve Silahlı Kuvvetlerin Komutanı olrak asker sivil tüm Mısırlılara  anayasaya ve kanunlara uyma çağrısı yaparak Mısır'ı geri götürecek askeri darbeye  karşı durmaya, barışçıllığı korumaya ve şiddet olaylarından kaçınmaya çağırdığı  bildirildi.






SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209