Mısır, Suudi Arabistan'dan özür diledi

Mısırlı bir avukatın umre ziyareti sırasında gözaltına alınmasının ardından, yüzlerce protestocunun Kahire Büyükelçiliği önünde gösteri yapmasına Suudi Arabistan, büyükelçisini geri çekerek karşılık verdi.

Mısır, Suudi Arabistan'dan özür diledi

Suudi Arabistan gösteriler sırasında elçiliğe yönelik hakaret eylemlerini gerekçe göstererek büyükelçisini geri çağırırken konsolosluk işlemlerini de durdurduğunu açıkladı.

Mısırlı bir eylemci olan avukat Ahmet El Gizavi, umre için gittiği Suudi Arabistan'da tutuklanmıştı. Suudi Arabistan Gizavi'nin uyuşturucu haplardan dolayı tutuklandığını ileri sürerken, Mısırlı protestocular Gizavi'nin Suudi Arabistan Kralı'na hakaret ettiği için tutuklandığını iddia ediyor.

Başkent Kahire'nin Giza semtinde bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde gösteri yapan yüzlerce eylemci, Gizavi'nin serbest bırakılmasını istiyor.

Mısır Dışişleri Bakanlığı da Gizavi için Suudi Arabistanlı yetkililer ile bazı görüşmeler yaptı.

Mısır Hükümeti ise yayımladığı bir basın bildirisi ile Suudi Arabistan'dan özür diledi.

Hükümetin yayımladığı bildiride, Kahire Büyükelçiliği'ne karşı hakaret dolu eylemler kınanarak Suudi Arabistan'dan özür dilendi.

İlişkilerin zedelenmemesinin temenni edildiği bildiride, bu tür eylemlerin sorumsuzca olduğu ileri sürülerek, iki ülkenin köklü ilişkilere sahip olduğuna işaret edildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209