Mescidi Aksa'da dans

Siyonist İsrail, Maddi ve manevi yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Mescidi Aksa'da dans
 Meydanı boş bulan İsrail, Mescid-i Aksa'nın çevresinde maddi ve manevi yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle son dönemde İsrail'in tahribatlara hız verdiği görülüyor. Beersheva Camii'nin avlusunda içki festivali rezaletine yeltenen siyonist yönetim, altında tüneller kazarak yıkmaya çalıştığı Mescid-i Aksa'nın avlusunda önceki gün de danslı konser düzenledi.

İsrail nüfus dengesini değiştiriyor

Mescid-İ Aksa etrafında kazı çalışmalarını artıran İsrail, Mescid-i Aksa'nın mihrabına bitişik olan Emevi saraylarından kalan kalıntıları da yıkmaya hazırlanıyor. İsrail başta Kudüs olmak üzere işgal ettiği yerlerin nüfus dengesini değiştiriyor. Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. İsmail Rıdvan, İsrail'in bu konuda zamanla yarıştığının altını çiziyor. İsrail, Mescid-i Aksa'da sadece 40 yaşın üzerindekilerin namaz kılmasına izin veriyor. Cuma günleri Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Müslümanların büyük çoğuna keyfi nedenlerden dolayı izin verilmiyor.

Romney de İsrail uşağı

Kudüs üzerindeki emellerinden bir türlü vazgeçmeyen İsrail, ülke dışında da bu yöndeki çalışmalarına hız verdi. Siyonist lobinin baskısı üzerine ABD Başkan adayları Obama ve Romney, Kudüs'ün İsrail başkenti olduğunu açıklayarak bunu parti programlarına eklediler. Fanatik Yahudiler de Mescid-i Aksa çevresinde gösteri ve eylem yaparak, Müslümanların Aksa'ya olan ilgisini kırmaya çalışıyor. Daha da ileri giden bazı tur şirketleri Mescid-i Aksa çevresine bağışlanma turları düzenliyor. Bu turlarda her türlü rezillik bulunuyor.

Filistin ve Türkiye'deki Müslümanların tepkisi üzerine, Bi'r-es Seba Camii'nin avlusunda içki festivali kararından geri adım atmak zorunda kalan fakat yine de sözünü tutmayan ahlâksız İsrail, Mescid-i Aksa'nın avlusunda konser düzenledi. Mescid-i Aksa'nın avlusundaki Kıble Cami'sinin bitişiğinde yapılan konserde dans gösterileri de yapıldı. El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, Roş Aşana (Yılbaşı) Bayramı dolayısıyla yapılan kutlamalara tepki gösterdi.

Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin çiğnendiğini ifade eden Kurum, İslâm âlemine, Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı. Yahudi yerleşim birimlerinden hahamların katılımıyla bugün Ağlama Duvarı'nın önünde tövbe töreni düzenleneceğini belirtildi. İsrail, tarihi Bi'r-es Seba Camii avlusunda düzenlenmesi planlanan içki festivalinin yerini, gelen tepkiler üzerine avlu dışına taşımış, fakat bazı ırkçı Yahudilerin ellerinde içki kadehleriyle cami avlusuna girip taşkınlık yapmalarına göz yummuştu.

İSRAİL KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRİYOR

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. İsmail Rıdvan, Siyonist işgal yönetiminin Kudüs kentini Yahudileştirme faaliyetlerini bir an önce hayata geçirmek ve kentin tamamına hâkim olmak için zamanla yarıştığını söyledi. Rıdvan, Mescid-i Aksa'nın mihrabına bitişik Emevi Sarayları bölgesinde Siyonist işgal yönetiminin büyük bir Yahudileştirme töreni düzenlemeye hazırlandığını açıkladı.  Rıdvan, söz konusu törenle birlikte aynı bölgede Kudüs kentinin çehresini değiştirecek ve tamamen Yahudi imajı verecek Yahudileştirme çalışmaları için kazılara da başlanacağını ifade etti.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı, basın-yayın organlarına çağrıda bulunarak Siyonist işgal yönetiminin Kudüs kentinde yürüttüğü Yahudileştirme faaliyetlerine ve Kudüs'e yönelik ihlallerine dikkat çekmelerini istedi.

SİYONİST GASPÇILAR EL-AKSA'YI BASTI

Onlarca Siyonist gaspçı ve istihbarat birimi üyesi önceki gün öğle saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Yaklaşık 30 Siyonist gaspçı ve birkaç istihbarat birimi elemanı ile 1200 civarında turistin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Siyonist işgal rejiminin en büyük Yahudi yerleşkelerinden ve okullarından gelecek hahamların katılımıyla Burak Meydanı'nda ayin düzenleyeceği bildirildi. Ayine binlerce Siyonist gaspçının katılmasının beklendiği ifade edildi. Bu arada Yahudi yerleşkeleri derneğinin de Kudüs'ün Silvan beldesine ve Mescid-i Aksa yakınlarındaki tüneller bölgesine 13 Eylül tarihine kadar "bağışlanma turları" düzenleyeceği kaydedildi.

GECE YARISINA KADAR TEPİNECEKLER!

Söz konusu turlar sırasında gece yarılarına kadar müzikli törenlerin düzenleneceği, Kudüs Eski Belde'deki El-Halil Kapısı yakınlarındaki El-Kal'a Camisi bölgesinde de yine benzer şekilde gece etkinliklerinin gerçekleştirileceği belirtildi. İşgal yönetimi ve kurumları tarafından organize edilen tüm bu etkinliklerin Mescid-i Aksa'nın saygınlığına hakaret anlamına geldiğini belirten El-Aksa Müessesesi, İslâm ülkelerinden Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine son vermek için acilen harekete geçmelerini istedi.

GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Öte yandan, Siyonist İsrail savaş uçaklarının, Gazze'ye düzenlediği 4 ayrı hava saldırısında, aynı aileden biri çocuk 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Gazze'deki Filistin hükümetinin Sağlık Bakanı Eşref el-Kudra, saldırılardan birinin Nusayrat Mülteci Kampı'nı hedef aldığını ve olayda yaralanan aile fertlerinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldıklarını, durumlarının ağır olmadığını bildirdi.

Eşref, ikinci saldırının Refah kentine düzenlendiğini ve bir çocuğun füzenin şarapnelleriyle yaralandığını açıkladı. Diğer saldırıların İzzettin Kassam Tugayları'nın konuşlandığı bölgeleri hedef aldığını bildiren Eşref, burada sivillerin zarar görmediğini kaydetti. İzzettin Kassam Tugayları'nın olası bir saldırıdan korunmak için daha önce bölgeyi terk ettiği belirtildi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209