Merkel: Türkiye bir şey yapmıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'yi IŞİD'e karşı bir şey yapmamakla eleştirdi. Merkel, daha da ileriye giderek Türkiye'ye akıl vermeye kalktı. Hatırlatırız siz Almanya'nın başbakanısınız!

Merkel: Türkiye bir şey yapmıyor
 Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Federal Parlamento Dışişleri Komisyonu'nda konuşan Angela Merkel, “Aslında bir NATO ülkesinden önceliklerini iyi belirlemesi ve ona göre hareket etmesi beklenir. IŞİD ile mücadele de Ankara açısından öncelikli bir konudur" diyerek Türkiye'yi eleştirdi.

"OLAYLAR BİZE ZARAR VERİYOR"

Merkel'in, Hamburg'ta Kürtler ile Selefiler arasında önceki gün yaşanan kavgaya atıfta bulunarak, “Ankara'nın tutumu bizi de etkiliyor. Olaylar bize zarar veriyor" dediği de belirtildi.

"ENDİŞE İLE İZLİYORUM"


Merkel, durumun oldukça karışık olduğunu ve radikalleşmeyi endişe ile izlediğini de söyledi.

"KÜRTLER, TÜRKLERİ DE HEDEF ALABİLİR"


Öte yandan, Der Spiegel'in bildirdiğine göre, Almanya İç İstihbarat Teşkilatı BKA, Kobani gösterilerinin yayılabileceği uyarısında bulundu. Der Spiegel BKA'nın, Türkiye'nin IŞİD'e karşı harekete geçmemesini eleştiren Kürtlerin, Almanya'da Selefilerin yanında, önümüzdeki günlerde Türkleri de hedef alabileceği yönünde rapor hazırladığını yazdı.

HAMBURG'DA NELER OLDU?

Almanya'nın Hamburg kentinde Kobani'ye destek gösterisinde arbede yaşandı. Hamburg'un Steindamm semtinde toplanan yaklaşık 400 Kürt kökenli grup, Kobani'ye destek amacıyla ''Selefilere'' ait olduğu iddia edilen El Nur Camisi önünde toplanarak cami cemaatini protesto etmek istedi.

Burada toplanan karşıt grup ile Kürtler arasında arbede yaşandığı ve 14 kişinin yaralandığı ifade edildi. Polis sözcüsü Karina Sadowsky yaptığı açıklamada, iki grubun birbirine metal parçalarla saldırdığı arbedede 22 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ


Polisin tazyikli su sıkarak müdahale ettiği olaylar gece yarısına kadar sürerken, bazı Türk esnafa ait mekanların camları kırıldı ve dükkanları hasar gördü. Bu arada Celle kentinde de bazı Kürt gruplar ile karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan arbede polisin müdahalesi sonrası sona erdi.

 

Kaynak;Milli Gazete/Enes Babacan

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209