MACARİSTAN SANAYİ ALANINDA İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Macar Heyeti İstanbul Sanayi Odasının ( İSO ) mayıs ayında seçilen yeni Başkanı Erdal Bahçıvan'ı ziyaret etti.

MACARİSTAN SANAYİ ALANINDA İŞBİRLİĞİNE HAZIR
 Macar Heyeti İstanbul Sanayi Odasının ( İSO ) mayıs ayında seçilen yeni Başkanı Erdal Bahçıvan'ı ziyaret etti.

Macar heyetini kapıda Başkan Erdal Bahçıvan ve Genel Sekreter Melek Us karşıladı.

Macar heyetinde, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gábor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ve Macaristan İstanbul Ticaret Ataşesi Pliskó József hazır bulundu.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gábor Kiss seçilmiş olduğu yeni görevinden dolayı Başkan Bahçıvan'ı tebrik etti, başarılar diledi. Son on yıldır hızla gelişen Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti. Özellikle işçilik ücretlerinin çok düşük olduğu Macaristan ile, sanayi, ticaret ve karşılıklı yatırım hususlarında işbirliğini daha da güçlendirmeliyiz. Mühendislik, IT teknolojileri, enerji, tarım ve gıda konularında Macaristan çok güçlü bir konumda. Alman ve Amerikalıların ciddi yatırım yaptığı otomotiv ve yan sanayii, elektronik sanayii, beyaz eşya, lojistik, turizm alanlarında çok ciddi yatırımlar bulunmaktadır. Bu alanlarda işbirliğine her zaman hazırız.

Ortak yapabileceğimiz bir çok husus bulunmaktadır. Sizi ve yönetiminizi Macaristan'a davet ediyorum. Başbakanımız Sayın Viktor Orbán Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyor. Kendisine çok sayıda işadamı da eşlik edecek. Türk Macar İş formu etkinliği gerçekleştirerek bu ziyaretten karşılıklı daha çok fayda elde etmeliyiz dedi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'da konuşmasında, Avrupa'nın kapısı olan Macaristan'a heyet ile bir resmi ziyaret düşünebiliriz. Bizlerde Macarların Türkiye'ye, Türkleri de Macaristan'a yatırım yapmalarını arzu ederiz.

Başkan Bahçıvan Başkonsolos Kiss ve Başkan Şahbaz'ı İstanbul Sanayi Odası toplantısına sunum ve tanıtım yapmaya davet etti.

Tecrübe ve Bilgimizi Paylaşmaya Hazırız.

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'da, uzun yıllardır Macaristan'da yatırım yaptığını ve dış ticaret ile uğraştığına vurgu yaptı. Bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda görev almasından dolayı kanaat önderi sorumluluğu gereği her platformda doğal olarak Macaristan'daki yatırım imkan ve fırsatlarından bahsediyorum. Özellikle fiziki olarak Avrupa'nın ortasında olmasından dolayı lojistik ve nakliyeciliğin çok önemli yatırım alanı olduğuna vurgu yaptı. Verimli topraklara sahip Macaristan'da hayvancılık ve tarım zaten geleneksel endüstiridir. Her yıl onbinlerce Macar Türkiye'de Antalya, Bodrum, İstanbul ve birçok şehre turistik ziyarette bulunuyor. Bu imkanları da genişleterek artırmalıyız. TÜMİŞAD olarak Macaristan'daki tecrübe ve bilgimizi İstanbul Sanayicisi ile paylaşmaya her zaman hazırız dedi.

Toplantı sonrası karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Başkan Şahbaz Türk Macar Dostluk Derneğinin basmış olduğu '' Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde Richard Guyon, György Kmety '' kitabını Başkan Bahçıvan'a takdim etti.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209