Libya'da hükümetle ilgili iddialar yalanlama

Libya'da geçici hükümetin Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) tarafından görevden alındığı iddiaları yalanlandı.

Libya'da hükümetle ilgili iddialar yalanlama

Abdürrahim El Kib'in başbakanı olduğu hükümetin UGK üyeleri arasında yapılan bir güvensizlik oylamasının ardından "yetersiz yönetim sergilemek" nedeniyle görevden alındığı iddiaları, yerel ve uluslararası basında dile getirildi.

Ancak AA'nın ulaştığı UGK ve hükümet kaynakları, iddiaları yalanladı. UGK Başkanı Mustafa Abdülcelil'in, şu anda ülkenin doğusundaki Beyda kentinde olduğunu belirten kaynaklar, haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Libya'da bir süredir kabinedeki bazı bakanların çalışmalarının UGK tarafından gözden geçirildiği ve görevden alınacakları dile getiriliyordu. Ancak UGK Başkanı Abdülcelil, geçen hafta yaptığı açıklamada, kabinede bir değişiklik öngörülmediğini, seçimlere 2 ay kala ülkenin zaman kaybetmeye tahammülü olmadığını söylemişti.

Libya Başbakanı Abdürrahim El Kib ise UGK'nın bazı üyelerini hükümetin seçimlerin zamanında yapılmasını sağlamak için yürüttüğü çalışmaları engellemekle suçlamıştı. UGK ise bunun üzerine seçimlerin zamanında yapılacağını, hükümetin arkasında olduğunu açıklamıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209