Libya Savunma Bakanı Beni Velid'i anlattı

Savunma Bakanı Usame El Cuvali 'Beni Velid'de ne Kaddafi taraftarları ne de Kaddafi'nin askerleri var. Şehirde her şey UGK güvenlik güçlerinin kontrolü altında'' dedi.

Libya Savunma Bakanı Beni Velid'i anlattı

Libya Savunma Bakanı Usame El Cuvali, "Beni Velid'de ne Kaddafi taraftarları ne de Kaddafi'nin askerleri var. Şu an şehirde her şey Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) güvenlik güçlerinin kontrolü altında'' dedi.

Başkent Trablus'un güneybatısındaki Beni Velid'e, son günlerde tansiyonun artması üzerine gelen Cuvali, burada şehrin önde gelen temsilcileriyle görüştü.

Cuvali, burada yaptığı açıklamada, son günlerde basında çıkan ''Kaddafi taraftarlarının Beni Velid kentinin kontrolünü ele geçirdiği'' yönündeki iddialarını doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Şehirde iki grup arasında çıkan çatışmada 4 UGK askerinin yaralandığını bildiren Cuvali, askerlerin tedavilerinin başkent Trablus'ta devam edeceğini belirtti.

Beni Velid'in Libya'nın her şehri gibi güvenli olduğuna işaret eden Cuvali, ''Beni Velid'de ne Kaddafi taraftarları ne de Kaddafi'nin askerleri var. Şu an şehirde her şey UGK güvenlik güçlerinin kontrolü altında'' diye konuştu.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209