Kilkenny'de 3 milyon avroluk hint keneviri ele geçirildi

İrlanda'nın Kilkenny bölgesinde tahmini satış değeri 3 milyon avro olarak açıklanan çok miktarda hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Kilkenny'de 3 milyon avroluk hint keneviri ele geçirildi

Kilkenny'deki Piltown köyüne baskın düzenleyen İrlanda polisi, "Ülkede şu ana dek ortaya çıkarılan en büyük hint keneviri yetiştirme çiftliklerinden biri" diye nitelenen arazide, 3 bine yakın hint keneviri bulduklarını bildirdi.

Sorumluların ülkenin güneydoğusunda bir süredir faaliyet gösteren Çinli ve Vietnamlı çeteler olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, bu grupların daha önce de bölgede benzer girişimlerde bulunduğunu, baskın sırasında gözaltına alınan 3 kişinin sorgusunun sürdüğünü kaydetti.

İrlanda polisi, kapsamlı operasyonlarla ülkede ciddi boyutlara varan uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığına karşı mücadele veriyor.

Kaçakçılar, kırsal kesimde kurdukları büyük üretim tesislerinde son derece gelişmiş tekniklerle çalışıyor. Kimi tesislerde ısıtma ve sulama sistemleriyle birlikte, hasat edilmiş bitkileri kurutmak ve paketlemek için özel mekanizmalar da bulunuyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209