Kilisenin çocuk tacizi iddiaları büyüyor

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de hafta başında yayınlanan "Katolik Kilisesi'nin Utancı" isimli belgeselin İrlanda'daki yankıları sürüyor.

Kilisenin çocuk tacizi iddiaları büyüyor

Belgeselde Roma Katolik Kilisesi'nin İrlanda ve Kuzey İrlanda'daki en yüksek temsilcisi Kardinal Sean Brady'nin 1975'te "pedofil rahip Brendan Smith ile ilgili bazı cinsel taciz şikayetlerini polise ve ailelere bildirmemekle" itham edilmesinin ardından, Brady'e yönelik başlayan istifa baskıları artıyor.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore'un da aralarında bulunduğu bazı siyasetçilerle taciz kurbanları da Brady'nin görevi bırakmasının doğru bir karar olacağını düşünüyor.

Hakkında soruşturma başlatılması da istenen Brady, önceki gün istifa etmeyi düşünmediğini açıklamıştı.

Kardinal Brady, 1975'te genç bir din adamı olarak kendisine söyleneni yaptığını ve Brendan Smith ile ilgili görüşmelerde tuttuğu notları kilisedeki üstlerine rapor ettiğini belirtmişti.

İrlanda'da hükümet talimatıyla geçen yıllarda hazırlanan bazı raporda, ülkedeki kiliselerde bir dönem görev yapmış çok sayıda din adamının kendilerine emanet edilen çocuklara "tacizde bulunduğu" öne sürülmüş, iddialar İrlanda hükümetiyle Vatikan'ı karşı karşıya getirmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209