Katil İsrail 'in Mazlumlara saldırıları sürüyor

Sınır bölgelerinden topladıkları çakıl taşlarını beton şirketlerine satarak ailelerini geçindirmeye çalışan Filistinliler, İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef oluyor.

Katil İsrail 'in Mazlumlara saldırıları sürüyor
 Sınır bölgelerinden topladıkları çakıl taşlarını beton şirketlerine satarak ailelerini geçindirmeye çalışan Filistinliler, İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef oluyor.

İsrail-Gazze sınır hattına yakın bölgelerde çakıl taşı toplayıcılığı yapan işçiler, AA muhabirine, her gün ölümle burun burun geldiklerini anlattı.

Her an vurulma korkusuyla sabahın erken saatlerinde at arabasıyla bölgeye giderek çakıl taşı topladığını belirten Yunus Ebu Avde, "Gazze'de fakirlik oranının en yüksek olduğu bu dönemde, ölümle burun buruna kalmamıza rağmen bu işi yapıyoruz. Bir at arabası yükü çakılı, 14 dolara satarak evimizi geçindirmeye çalışıyoruz" dedi.

İsrail askerlerinin kendilerine ateş açmasını gerektirecek durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Ebu Avde, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tamamen açık alanda çalıştığımız gibi elimizde malzemelerimizden başka bir şey de bulunmuyor. Sınırda nöbet tutan İsrail askerleri tarafından vurulmadan bir an önce arabamızı doldurarak bölgeyi terk etmeye çalışıyoruz. Biz sadece ekmek paramız için çalışıyoruz. "

Avde'nin akrabası İbrahim ise "Hamdolsun bugün ekmek parası için çalışan çakıl taşı toplayıcılarına kurşunların yağdırılmadığı oldukça sakin bir gün. İş imkanlarının çok kısıtlı olduğu bu dönemde ölüm tehlikesine rağmen buraya geldik" diye konuştu.

Gazze'nin sınır şeridine 300 metre mesafedeki alanı, "tampon bölge" olarak kabul eden İsrail, bu alana giren Filistinlilere ateş açıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, nisan ayında çakıl toplayan 8 Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateşle yaralandığını duyurmuştu.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi de geçen ay sınıra yakın bölgelerde inşaatta kullanmak üzere çakıl taşı toplayan Filistinlilerin, artık İsrail askerlerinin hedefi haline geldiğine dair bir rapor yayımlamıştı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209