Kardeşlerimizi serbest bırakın

Darbecilerle Paralel Çalışan Mısır Yargısı Protesto Edildi

Kardeşlerimizi serbest bırakın
 Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı Gençlik Komisyonu, Mısır’da darbe karşıtı gösteri yaptıkları gerekçesiyle 11’er yıl hapis cezası verilen 14 kız öğrencinin tutuklanmasını protesto etti.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasında, “Kendilerini adalete değil darbecilere adayan Mısır yargısı, bu öğrencilerden 14’üne 11’er yıl hapis cezası, yaşları 18’den küçük olan 7 kız öğrencinin de ıslah evine gönderilmesine karar verdi. 21 kız kardeşimize yapılan bu zulüm asla kabul edilemez. Savcının mahkemeye sunduğu kanıtlar, üzerinde ‘darbe karşıtı’ yazan iki adet pankart ve rabia işaretleridir” denildi.

Timuçin MERCANOĞLU

 

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasında tutuklamanın hukuksuz olduğu belirtilerek, “kız kardeşlerimizin koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz” denildi. Grup adına basın açıklamasını Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı Gençlik Komisyonu Başkanı Kübra Koyun yaptı.

Hukuksuz Yargı

Mısır halkının darbeye karşı olduğu ve yargıdaki hukuksuzluğa dikkat çekilen açıklamada, “Bu katliam, namaz kılan savunmasız halka karşı yapılmıştır. Halkın büyük çoğunluğunun darbeye karşı olmasına rağmen başta ABD, İsrail ve AB ülkelerinden destek alan darbeciler, sözde kendilerince bir hükümet kurdular. Mısır’da adalet, onur ve hürriyet için sürdürülen mücadeleye kayıtsız kalan uluslararası insan hakları kuruluşları, katliamları ve hukuksuz yargılamaları da görmezden gelmektedirler” ifadelerine yer verildi.

Onlar Bizim Kız Kardeşlerimiz

Kübra Koyun, “Yaptıkları darbe karşıtı eylemler nedeniyle 21 kız öğrenci 31 Ekim’de gözaltına alındı ve çıkarıldıkları sözde mahkeme tarafından tutuklandılar. Kendilerini adalete değil darbecilere adayan Mısır yargısı, bu öğrencilerden 14’üne 11’er yıl hapis cezası vermiş, yaşları 18’den küçük olan 7 kız öğrencinin de ıslah evine gönderilmesine karar verdi.”

Suçları Pankart Açmak

Kübra Koyun, “Cuntanın keskin nişancıları tarafından şehit edilen Esma Biltaci’nin kuzeninin de aralarında bulunduğu 21 kız kardeşimize yapılan bu zulüm asla kabul edilemez. Savcının mahkemeye sunduğu kanıtlar, üzerinde ‘darbe karşıtı’ yazan iki adet pankart ve rabia işaretleridir.”

Darbe Yönetimine Çağrı

Kübra Koyun, “Düşünce ve vicdanların asla yargılama konusu olmayacağını zorbalıkla işbaşına gelen darbe yönetimine hatırlatıyor ve kız kardeşlerimizin koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209