İsrail'i işgal ettiği topraklara hapsedeceğiz

Fatih Camii avlusunda toplanan on binlerce kişi, Gazze'de katliam yapan İsrail'i protesto etti. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Teklif ediyoruz. İsrail Büyükelçiliği ve konsolosluğu kapatılsın. İsrail'i işgal ettiği topraklara hapsedeceğiz. Ambargo uygulayacağız. Boykot edeceğiz" dedi.

İsrail'i işgal ettiği topraklara hapsedeceğiz

Akşam saatlerinde Gazze'ye havadan saldıran İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Gazze'deki katliama sessiz kalmayan Müslümanlar, Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını vurgularken katil İsrail'e de lanet okudular. Akşam saat 21.00'da Fatih Camii'nde bir araya gelen on binlerce kişi, katil İsrail aleyhinde "Kahrolsun İsrail", "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Yaşasın Filistin direnişimiz" sloganları attı.

İsrail'in Gazze'ye saldırmasının ardından harekete geçen sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş, Fatih Camii'nde toplandı. Mitinge katılan tek parti Saadet Partisi olurken bunun yanında İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Mazlumder, Özgürder, Anadolu Platformu, AKDAV, AKV gibi çok sayıda STK da destek verdi.


MÜSLÜMANLAR GAZZE'YE SAHİP ÇIKSIN
Fatih Camii avlusunda toplanan on binlerce kişiye hitap eden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "İsrail katili acımasızca Filistinli kardeşlerimize bomba yağdırıyor. Müslümanları katlediyor. İsrail'in bu pervasız tutumuna İslam ülkeleri mutlaka karşılık vermeli. Hep söylediğimiz gibi İslam ülkeleri birlik olmalı ve İslam Birliği'ni kurmalı. Müslümanlar güç olmadıkça, bu katliamlar devam edecektir. İslam ülkeleri Obama'dan çok şey bekliyor. Ancak bu yanlış. Müslümanlar kendi güçlerini, kendi birliklerini kurmalılar.

Bu yapılmazsa, katil İsrail, katliamlarına artırarak devam edecektir. İslam ülkelerinin yöneticilerine, Mısır'a, Türkiye'ye ve İran'a bu katliamı durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz. İsrail, kınamalardan anlamaz. Ancak güçten anlar. Dolayısıyla da güç gösterisinde bulunmak lazım. Müslümanları Filistin'in yanında olmaya çağırıyoruz" dedi.


İSRAİL'E ANLADIĞI DİLDEN CEVAP VERİLMELİ
Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Serhat Akçay, "Siyonist İsrail'in Gazze'de başlatmış olduğu soykırım ve katliama tepkimizi göstermek için tüm teşkilatlarımızla birlikte Fatih Camii'nde toplanmış bulunuyoruz. Bu katliam, İslam ülkelerinin, başta Mısır, İran ve en önemlisi de Türkiye olmak üzere sessizliği devam ettiği sürece devam edecektir.

İslam ülkeleri bir an önce ayağa kalkmalı, D-8 marifeti ile İslam birliğini tesis edip İsrail'e anladığı dilde cevap vermelidir. Unutulmamalıdır ki mazlumlar ayağa kalkmadıkça Siyonist, emperyalist, Irkçı zalimler diz çökmez." Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya da, "Filistin'de Siyonistlerin ve emperyalistlerin katliamı sürüyor. Filistin'deki kardeşlerimiz için bir araya gelip Hakk'ı haykırmalıyız. İsrail, saldırgan bir tutumla Gazze ve Filistin'e saldırılarını artıracak. Bizler de kardeşlerimizle dayanışmamızı artırmak zorundayız" şeklinde konuştu.


HEPİMİZ İSRAİL'E KARŞIYIZ
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "Bugün çok acı bir günümüz. İslam ümmetinin yiğit bir evladı şehit düştü. Filistin'de şehit düşen bu arkadaşımız İsrail'in sevincine neden oldu. Bir şehit düştü. Binlerce şehit dirildi. Bu böyle biline. Dünyadaki Yahudilerin bir kısmı da artık Siyonist İsrail devletinin batması gerektiğine inanıyor. Biz de buna inanıyoruz. Siyonizm bir virüstür ve yok olmalıdır. Netanyahu utanmadan bugün çıkmış televizyonda, 'saldıracağız' diyor başka birşey bilmiyor. Haydi saldır bakalım Türkiye, Mısır ayakta, tüm Müslümanlar ayakta, hepimiz sana karşıyız" diye konuştu.


İSRAİL'İ HAPSEDECEĞİZ
Mavi Marmara davasıyla İsrail'e dünyanın birçok ülkesinde davalar açılacağını söyleyen Yıldırım, "İsrail'i işgal ettiği topraklara hapsedeceğiz. Ambargo uygulayacağız. Boykot edeceğiz" dedi. Ayrıca hükümetin İsrail'e karşı en sert tepkinin vermesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Yarın Mısır'da İsrail Büyükelçiliği kapatılacakmış. Teklif ediyoruz buradaki büyükelçilik ve konsolosluk tamamen kapatılsın."

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209