İsrail Gazze’de yine BM okulunu vurdu: 15 ölü

İsrail'in Gazze Şeridi'nde BM'nin mülteciler için sığınak olarak kullandığı bir okulu vurması sonucu 15 kişinin öldüğü bildirildi. Gazze sağlık yetkilileri, bugün erken saatlerde yapılan saldırı sonucu 90 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail Gazze’de yine BM okulunu vurdu: 15 ölü
 İsrail'in geçtiğimiz günlerde de BM'nin sığınak olarak kullandığı bir okulu vurması sonucu çok sayıda sivil ölmüştü. İsrail tarafından saldırı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) sözcüsü Adnan Ebu Hasna, İsrail'in saldırılarından kaçan sivillerin sığındığı Cebaliye mülteci kampındaki BM okulunun vurulduğunu söyledi. Okul, BM'nin UNRWA ajansı tarafından sığınak olarak Filistinli mülteciler için açılmıştı.

Okulun müdürü Gayiz Ebu Dayih, 04:30 sularında tankların okulu birkaç dakika ara ile vurduğunu söyledi. Tank mermilerinin 2 sınıfa ve bir tuvalete isabet ettiğini aktardı. Okulun önündeki duvarın ise çöktüğü kaydedildi.

Gazze Sağlık Bakanlığu yetkilisi Eşref El Kidra, okulun vurulması sonucu 15 kişinin öldüğünü ve 90 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde de İsrail'in BM tarafından sığınak olarak kullanılan bir okulu vurması sonucu 15 sivil ölürken, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Bugünkü saldırılarla birlikte Gazze'de ölenlerin sayısı bin 256'ya yükseldi, 7 bin 130 kişi yaralandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209