İsrail döktüğü kanda boğulacak

Mavi Marmara katliamının 2. yıl dönümü dolayısıyla "Mavi Marmara Şehitlerini Anma ve Kudüs'ün Kurtuluşu" yürüyüşü yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Yürüyüş de katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Kudüs Muhafızı Filistinli Şeyh Raid Salah "İsrail döktüğü kanda boğulacak" dedi.

İsrail döktüğü kanda boğulacak

 Yürüyüş başlangıcında Taksim Meydanı'nda konuşan İHH İnsanı Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara'ya İsrail saldırısı sonra yaşananlar hakkında "Haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HER ALANDAKİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

2 yıl önceki saldırıda şehit olan 9 kişinin ve hala yoğun bakımda bulunan Uğur Süleyman Söylemez'in kanının yerde kalmayacağını ifade eden Yıldırım; "Her alandaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Mavi Marmara karadan yürüyor, ülkeden ülkeye geçiyor. Mavi Marmara despotları yerinden ediyor artık. Mavi Marmara şimdi yönünü Kudüs'e çevirdi. Ayrıca hiç şüpheniz olmasın Suriye'de de halk kazanacak. Suriye'de bundan sonra ne Siyonist güçler, ne ABD, ne Rusya ne batılıların dediği olacak. Sadece Suriye halkının istediği olacak. Emin olun Suriye halkı Kudüs'ün kapılarını açacak" diye konuştu.

TÜM DÜNYA GÖZÜNÜ BU DAVAYA ÇEVİRDİ

Mavi Marmara saldırısıyla ilgili açılan dava ve yargılama süreci hakkında bilgiler de veren Yıldırım şunları söyledi: "Zannetmeyin ki sadece 4 kişi yargılanacak. Bu kişilerle ilgili 18 bin yıl hapis isteniyor. Ancak gemiye saldıranlar tek tek tespit edilerek yargılanacak. Tüm dünya gözünü bu davaya çevirdi. Dünyanın en ünlü davası. İsrail panikledi, Avrupalılardan destek istiyorlar. Buradan Avrupalı liderlere sesleniyorum, her kim katil Siyonistlerin yanında yer alırsa aynı suçu işlemiş demektir. Bu suçu işleyenlerle mücadelemiz, yıllarca sürecek, acelemiz yok. Mavi Marmara davasını açan savcılar tüm dünyaya hukuk ve insanlık dersi verdiler. Filistinlilere nasıl bir tecrit yaşattılarsa benzerini yaşayacaklar. Zafere adım adım yaklaşıyoruz."

MÜSLÜMAN ZULME BOYUN EĞEMEZ

Konuşmanın ardından, Filistin bayraklarının renklerinden oluşan fenerlerin havaya bırakılmasıyla yürüyüşe geçen onbinler sık sık  "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Mavi Marmara onurumuzdur", "Şehit Furkan yolun yolumuz", "Yaşasın Özgür Filistin", "Mescid-i Aksa Onurumuzdur" "Kahrolsun İsrail", "Müslüman zulme boyun eğemez", "Direnen Filistin kazanacak" sloganları attı

İSRAİLLİ KATİLLER AKAN KAN VE GÖZYAŞINDA BOĞULACAK

Yürüyüş'ün sonunda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan  Kudüs Muhafızı Filistinli Şeyh Raid Salah  "Ey Müslümanlar Gazze tamamen hür olana kadar yardımlarınızı kesmeyin. İsrailli katiller akan kan ve gözyaşında boğulacak. Kudüs'ün üzerindeki ambargo kalkana kadar desteğinizi kesmeyin. Terörist işgalci İsrail en modern silahlarla saldırdığı Gazze'de kaybetmiştir. Kazanan, Gazze'nin çocukları olmuştur. İsrail çok iyi bilsin ki Mavi Marmara daha pek çok sefere çıkacaktır. Bizler Şam'ın, Humus'un, Hama'nın, Gazze'nin özgürlüğü için yine yola çıkacağız. Ve İsrailliler karanlık zindanlara gireceklerdir."dedi. İHH öncülüğünde Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen yürüyüşe İngiltere, Amerika, Kanada, Belçika, Malezya, Katar, Bahreyn, Pakistan gibi ülkelerden de aktivistler katıldı. /Haber Merkezi

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209