İSRAİL ASKERLERİ SAĞLAM ESİR ALDI 12 YIL SONRA TAM FELÇLİ OLARAK SERBEST BIRAKTI.

Muhammed, İsrail zulmüne karşı direnirken 02 Temmuz 2000 tarihinde İsrail askerlerince esir alındı.

İSRAİL ASKERLERİ SAĞLAM ESİR ALDI 12 YIL SONRA TAM FELÇLİ OLARAK SERBEST BIRAKTI.
 Muhammed, İsrail zulmüne karşı direnirken 02 Temmuz 2000 tarihinde İsrail askerlerince esir alındı. Askerler soruşturma esnasında işkence ve kötü muamele yaparken omuriliğine zarar verdiler. Muhammed acılar içerisinde hastalandı. İsrail makamları önce tedavisini yapmadı ve Muhammed kısmi felç geçirdi. Felçli olarak bakımı İsraillilere daha zahmetli ve masraflı olduğundan ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyatı başarılı geçti fakat ameliyat sonrası gerekli tedavisi yapılmadığından daha da rahatsızlandı ve Muhammed bu sefer tam felçli oldu. İsrailliler tarafından Esir alınalı 12 koca yıl geçmişti ve Muhammed artık tam felçli birisiydi. 03 Temmuz 2012 tarihinde ise İsrail Resmi makamlarınca güya iyilik yaparmışçasına Muhammed’i tam felçli olarak serbest bıraktı.

Filbel Beyaz Eller Derneği olarak, Filistin Resmi Makamlarıyla irtibata geçtik ve Türkiye’nin şefkat elini Muhammed’e uzatmak için girişimlere başladık. 09 Ağustos 2012 tarihinde resmi işlemleri tamamladıktan sonra Muhammed’in tedavi edilmesi için Türkiye’ye getirdik. Yapılan muayene ve tetkikler sonrasında 24 Ağustos 2012 Cuma günü Muhammed ameliyata alındı. Ameliyat uzun ve zorlu geçti. Ancak operasyonu gerçekleştiren Hekimlerimiz ve Ekipleri başarılı bir ameliyata daha imza atmış oldular. Doktorlarımızın derin bilgi ve deneyimi sayesinde Muhammed’e iyileşme umudu doğdu. Yakın zamanda fizik tedavi ve eksersizlere başlayacak olan Muhammed kardeşimizi, Allah’ın izniyle yürüyerek Ülkesine göndermeyi umuyoruz.

Filbel Beyaz Eller Derneği olarak; “Bir insanın hayatını kurtarmak, tüm insanlığı kurtarmak gibidir” şiarıyla çıkmış olduğumuz bu yolda; Öncelikle Türk Hekimlerimize ve tüm Sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz.

Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (FİLBEL) Hasta ve Yaralılara yardım elini uzatan bir hayır kurumudur. Bulundukları yere bakılmaksızın, hasta ve yaralıların kendilerine sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, geliştirmek onlara huzurlu ve sağlıklı bir hayat temin etmek ve bulundukları yerde tedavileri için gerekli olan beşeri ve tıbbı olanakların bulundurmasında tüm içtenlikleriyle yardımcı olmak ve onları kucaklamak amacındadır. Kurulduğu günden bu yana fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götüren dernek, gönüllüleriyle ile faaliyetlerini sürdürüyor.


Adresi: KIZILELMA CAD. NO:16 D:2 FINDIKZADE FATİH/İSTANBUL Tel: +90 212 587 03 26, www.filbel.org – [email protected]

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209