İran'ın kırmızı çizgisi işte bu !

İranlı Tuğgeneral, Suriye'ye yapılacak olası saldırı konusunda hassas olduklarını söyledi.

İran'ın kırmızı çizgisi işte bu !

İran'ın Arapça yayın yapan devlet televizyonuna demeç veren Tuğgeneral Cezayeri'ye "Suriye'ye karşı bir savaş yapılırsa İran savaşa girer mi?" sorusu yöneltildi. İranlı general, "Biz dostlarımıza karşı çok hassasız ve düşmana ilerleme müsaadesi vermeyiz" diye yanıt verdi.

İran Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki muhaliflere karşı Şam yönetimine askeri destek verip vermediğine yönelik soruyu cevaplayan Tuğgeneral Cezayeri, İran'ın desteğinin askeri değil, manevi olduğunu ifade etti.

"DESTEĞİMİZ MANEVİ ANCAK KOŞULLARA GÖRE DEĞİŞEBİLİR"

Cezayeri, "İran dünyadaki tüm mazlum insanları destekliyor. Bugünkü koşullarda verdiğimiz destek geniş manevi destektir. Ancak durum ve koşullara göre verdiğimiz desteğin türü farklı olabilir" dedi.

İranlı komutan, "İran'ın verdiği desteğin türü ne zaman değişecek?" sorusuna karşılık, "Dostlarımıza nasıl destek vereceğimiz konusunda şartlar oluştuğunda karar veririz. Sonraki durum ve koşulları beklemeliyiz" cevabını verdi.

“İRAN-SURİYE ANLAŞMASI DEVREYE GİRER”

Suriye’de yayımlanan Baas Partisi’nin yayın organı El Vatan gazetesine konuşan İranlı bir diplomat ise, “Suriye topraklarına karşı girişilecek herhangi bir saldırı sert karşılık görecek ve İran-Suriye karşılıklı savunma işbirliği anlaşması devreye girecektir” dedi.

El Vatan’ın iddiasına göre, adı açıklanmayan İranlı diplomat bu açıklamayı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kuzey Suriye’ye karşı harekat yapılabileceği yönündeki açıklamaları üzerine yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209