İran'dan ABD'ye savaş uçağı tepkisi

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, ABD savaş uçaklarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) konuşlandırılmasının bölge güvenliğine katkı sunmayacağını söyledi.

İran'dan ABD'ye savaş uçağı tepkisi

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, Savunma Bakanı Vahidi, ABD'ye ait F-22 savaş uçaklarının BAE'deki bir hava üssünde konuşlandırılmasını eleştirerek, bunu bölge güvenliği için ''zararlı bir hareket'' olarak değerlendirdi.

''Bölgenin güvenliği bizzat bölge ülkelerinin işbirliğiyle sağlanabilir'' diyen Vahidi, yabancı güçlerin bölgedeki varlıklarının güvensizlik yaratmaktan başka bir şeye yaramadığını bildirdi.

ABD'ye ait F-22 savaş uçaklarının son birkaç gündür BAE'deki bir hava üssünde konuşlanmaya başladığı basında yer almıştı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yaklaşık 3 hafta önce yurtiçi gezileri kapsamında Hürmüzgan Eyaleti'ne bağlı Ebu Musa Adası'nı da ziyaret etmesi ada üzerinde hak iddia eden BAE tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Basra Körfezi'ndeki Ebu Musa, Küçük ve Büyük Tunb adalarıyla ilgili hak iddiasının yeniden gündeme gelmesi taraflar arasında gerginliğe neden olmuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209