İRAN ERDOĞAN'A RESTİ ÇEKTİ !

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran hakkındaki sert mesajlarına İran'dan çok sert yanıt geldi.

İRAN ERDOĞAN'A RESTİ ÇEKTİ !
İran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert tepki geldi. Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, "Erdoğan’ın kullandığı ifadeler, boş ve münafıkçadır" dedi.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde İran’a yapmayı planladığı ziyaretin iptal edilmesini istedi.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı’na konuşan Hakikatpur, “Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin her hangi bir getirisi olmayacak bu yüzden ertelenmeli” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözlerini geri almasını ve davranışlarını gözden geçirmesini isteyen İranlı milletvekili, “İran’ın Yemen’in iç işlerine müdahale ettiğine dair Erdoğan’ın kullandığı ifadeler, boş ve münafıkçadır çünkü Türkiye kendisi IŞİD gibi terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor” yorumunda bulundu.
TÜRKİYE’YE SERT CEVAP VERİLMELİ
Mansur Hakikatpur, Fars Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelerin İran için “hazmedilebilir” olmadığını söyledi.
Hakikatpur, “Dışişleri Bakanlığı bir an önce Erdoğan’ın bu müdahaleci ifadelerine sert cevap vermeli” diye konuştu.
MÜNAFIK NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na göre, 'münafık' 'arabozan'ın yanı sıra "dinî kurallara inanmadığı hâlde inanmış gibi görünen" anlamına geliyor. Peki Erdoğan İran için ne demişti? İşte Erdoğan'ın İran için söyledikleri...
ERDOĞAN İRAN İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen'de düzenlenen ortak operasyon konusunda Türkiye'nin lojistik ve istihbarat konusunda her türlü desteği vereceğini söyledi. İran'ın bölgeyi kendine domine etmek istediğini ifade eden Erdoğan, İran'ın bu tavrının Türkiye başta olmak üzere Körfez ülkelerini ve bölge ülkelerini rahatsız ettiğini söyledi.

Öte yandan Fransa haber kanalı 'France 24' kanalına konuşan Erdoğan, İran ve terörist gruplar Yemen'den çekilmeli dedi.
Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Erdoğan, Yemen'deki gelişmelerle ilgili olarak askeri konuda herhangi bir şey söylemesinin doğru olmadığını; ancak operasyona her türlü lojistik ve istihbarat desteğinin verileceğini yineledi. İran'ın bölgedeki tavrının rahatsızlık yarattığını da anlatan Erdoğan şöyle konuştu;

"Yemen'de Husilerin yaptıkları sadece mezhepsel bir çatışmadır. Burada adeta bir Şii-Sünni çatışmasına dönüşmüştür. Biz bu mezhepsel çatışmaların hiçbirine olumlu bakmıyoruz. Yemen kendi içinde maalesef bölünmeye gidiyor. Bu kardeşlerimizin hukuku üzerinde düşüncelerimizi beyan etmemiz gerekir.
Operasyona şimdilik siyasi destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız haber kanalı France 24'e verdiği röportajda soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda siyasi destek sağlamaktayız ve ileride de sağlamaya devam edeceğiz. İlerleyen aşamalarda lojistik hesaplar dahilinde bir rol oynamamız gerekirse böyle bir destekte bulunabiliriz" dedi.
"Şimdilik askeri yardım söz konusu değil"
Askeri yardım yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Şimdilik askeri yardım söz konusu değil, bunu durumun gidişatı belirleyecek" yanıtını verdi. 
Husilere dışarıdan yardım girişimlerini üzüntüyle karşıladığını ifade eden Erdoğan, "Tüm bu güçler Yemen'i terk etmeli ve Yemen halkının kendi toprağında özgürce yaşamasına izin verilmeli" diye konuştu.
LOJİSTİK VE İSTİHBARAT DESTEĞİ

Şu anda askeri konuda herhangi bir şey söylemiyorum. Söylemem de doğru değildir. Ama lojistik konusunda istihbarat konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu açıkladım. Bugüne kadar bölgede olan gelişmeler, Yemen'de olan gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başlamıştır.

İRAN'IN TAVRI RAHATSIZLIK YARATTI

İran'ın açıklaması doğaldır. İran'ın böyle bir açıklama yapması şu ana kadar Irak'ta Suriye'deki gelişmelerde de kendisini göstermiştir. Burada İran bölgeyi kendine domine etmenin gayreti içerisindedir. Buna müsade edilebilir mi? Bu bölgede birçok ülkeyi bizi de Körfez ülkelerini de hepsini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna tahammül etmek mümkün değil. İran'ın bunu görmesi lazım.

IRAK'TAKİ İRAN BİRLİKLERİ

Irak'ta yapılanları görüyorsunuz. Bir taraftan DEAŞ ile uğraşılıyor bir taraftan devrim muhafızları ile uğraşılıyor. İlginçtir gönderdikleri elemanları oralarda özel fotoğraflar çektirmek suretiyle kendilerini ayrıca lanse ediyorlar. Dert orada da aynı şekilde gerçekleşiyor. Bir taraftan İslam diyeceksin ama öbür taraftan geleceksin bunları yapmaya devam edeceksin.
SURİYE'DEKİ REJİME ELEŞTİRİ
Aynı şey Suriye için de geçerli. 300 bin insanın katili olan bir durum var. Bu katile destek veren bir anlayış. Bu savunulabilir mi? Ben müslümanım diyen bir insanın bu katili savunacağına ihtimal vermiyorum. Veremem. İran'ın bu bakışının değişmesi lazım. Yemen'den kuvveti gücü neyi varsa çekmesi lazım. Aynı şekilde Suriye'den Irak'tan çekmesi lazım. Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyması gerekir."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209