İHH’nın Açeli yetimleri üniversiteli oldu

"Endonezya'daki İHH Açe İstanbul Yetimhanesi'nin yetim kızları üniversiteyi kazandı" haberi ve görselleri ektedir.

İHH’nın Açeli yetimleri üniversiteli oldu
 İHH’nın Açeli yetimleri üniversiteli oldu

İHH Açe İstanbul Yetimhanesi’ndeki kızlar azimle çalıştı, üniversiteyi kazandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Açe’de 2004 yılında gerçekleşen tsunami felaketinin ardından yetim kalan çocuklar için inşa ettiği İstanbul Yetimhanesi’nin 7 misafiri bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sponsor aile sistemi kapsamında aylık nakdi yardımlarla düzenli olarak desteklenen Açeli 7 yetim kız; ülkelerinde yapılan sınavda başarı sağlayarak devlet üniversitesinde istedikleri bölümlere yerleşti.

Uzun yıllar yaşadıkları Açe İstanbul Yetimhanesi’nde aldıkları eğitimle sınava hazırlanan
Asmaul Hüsna ve Miftahul Cenneh; Arap Dili ve Edebiyatı, Mariana ve Arlini Rahayu; İlahiyat, Ratna Dewi; Ekonomi, Suryani ve Nurul Arisca Devi ise İslam Ekonomisi bölümlerinde yüksek öğrenimlerine devam edecek.

Artık üniversiteli olan kızlara başarılarından dolayı, İHH Açe İstanbul Yetimhanesi’nde düzenlenen bir programla hediyeleri takdim edildi. Mutlulukları gözlerinden okunan kızlar kardeşlerine de istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

İHH Açe İstanbul Yetimhanesi’nden şimdiye kadar 30 yetim kız üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti. Artık yetişkin birer üniversite öğrencisi olan kızlar yaşamlarına okullarına yakın öğrenci evlerinde devam ediyor. Eğitim hayatları boyunca Türkiyeli hayırseverlerin desteği ile İHH tarafından desteklenen yetim kızlar bir süre sonra eğitimlerini tamamlayarak hayata tutunacaklar.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209