Houston Belediye Başkanı ve iş adamları heyeti, Türk iş adamlarını Houston’a yatırım yapmaya çağırdı…

Amerika’nın Houston şehrinden gelen heyet, Houston ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkilerini güçlendirmek amacıyla İstanbul’a üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Houston Belediye Başkanı ve iş adamları heyeti, Türk iş adamlarını Houston’a yatırım yapmaya çağırdı…

 Houston Belediye Başkanı ve iş adamları heyeti,Türk iş adamlarını Houston’a yatırım yapmaya çağırdı

 
Amerika’nın Houston şehrinden gelen heyet, Houston ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkilerini güçlendirmek amacıyla İstanbul’a üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. 
 Houston Belediye Başkanı Annise Parker ve George W.Bush dönemi eski İspanya Büyükelçisi olan Atlantic Partners Grup Başkanı ve CEO’su Eduardo Aguirre’nin öncülük ettiği heyet, Türkiye’deki iş adamlarıyla çeşitli görüşmelerde bulundu.
 GHP Greater Houston Partnership, TTACC (Teksas-Türkiye Ticaret Odası) ve Houston Ticaret Adamları’nın oluşturduğu heyet,Ceylan Intercontinental Hotel’de basın toplantısı düzenledi.
Annise Parker ve Eduardo Aguirre’nin yanı sıra basın toplantısında; TTACC Başkanı Celil Yaka, Houston Belediyesi Gelişmeden Sorumlu Başkanı Andy Icken, Houston Havalimanı Sistemleri Direktörü Mario C.Diaz, GHP Uluslararası Ticaret ve Yatırım Başkan Yardımcısı Genaro Pena, Greater Houston Partnership Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Uluslararası Satış ve Turizm Başkan Yardımcısı Jorge Franz da hazır bulundu.

Houston Belediye Başkanı Annise Parker: 
Şehrimiz, pek çok alanda kazançlı yatırıma açık”
 Toplantıda söz alan, ABD’nin ilk kadın belediye başkanlarından olan Houston Belediye Başkanı Annise Parker, Houston’ın ekonomi açısından ABD’deki en dinamik şehir olduğunu belirtti. Parker, Türkiye’yi ziyaret eden heyetin Houston iş dünyasını temsil ettiğini, Türkiye ile olan ekonomik ve kültürel bağlantıları daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.
 
Houston Belediye Başkanı Annise Parker; “THY’nin başlattığı Houston-İstanbul arası direkt uçuşlar, ilişkileri güçlendirmede çok önemli bir adım. Şehrimizi yakında tanımak ve iş fırsatlarını incelemek isteyen herkesi Houston’a davet ediyorum.” dedi.

 
Atlantic Partners Grup Başkanı ve CEO’su Eduardo Aguirre:

“Teksas ile Türkiye iş dünyasını bir araya getirmeyi amaçlıyoruz”

 

George W.Bush dönemi eski İspanya Büyükelçisi olan Atlantic Partners Grup Başkanı ve CEO’su Eduardo Aguirre; Türkiye’nin coğrafi pozisyonun stratejik olduğunu, Orta Asya, Avrupa, Ortadoğu ülkeleriyle ticarette bir köprü görevi gördüğünü belirtti.

 Sadece Houston değil, tüm Teksas eyaleti iş dünyasıyla Türkiye iş dünyasını bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Aguirre;“Türkiye, ihracat profilini geliştirmeye çalışan bir ülke. ABD’nin en büyük ticaret limanına sahip olan Houston’ın, ihracat yapmak isteyen Türkiyeli yatırımcıları cezbedeceğine inanıyorum.” dedi.

 

TTACC Başkanı Celil Yaka:

“Türkiyeli yatırımcının Houston’da önü açık”

 TTACC (Teksas-Türkiye Ticaret Odası) Başkanı Celil Yaka, Teksas’ta 6 ofisleri bulunduğunu ve yaklaşık 500 kadar firmaya hizmet ettiklerini söyledi. Houston’ın ABD’nin en hızlı şehri olduğunu belirten Yaka; “Houston, sürekli göç alan bir şehir ve kısa zamanda nüfusunun iki katına çıkması bekleniyor. İnşaat ve turizm sektörleri, hızla gelişecek alanlar arasında ve Türkiyeli iş adamlarının özellikle bu yönde yatırım yapmaya çağırıyoruz. Diğer yandan petrol ve gaz alımlarında da hızlı olunması önemli…” dedi.

 

TTACC olarak vize alımlarında iş adamlarımıza destek olduklarını belirten Celil Yaka,  Türkiyeli yatırımcıların Houston’da önünün açık olduğunu söyledi.


Houston Havalimanı Sistemleri Direktörü Mario C.Diaz:

“THY’nin direkt uçuşları, enerji taşıyan bir kablo gibi”


Houston Havalimanı Sistemleri Direktörü Mario C.Diaz, Houston’ın ABD’nin en hızlı büyüyen şehri olduğunu, bu gelişimi iyi gören THY’nin bu nedenle direkt uçuş kararı aldığını söyledi. Diaz; “Petrol, kimya, plastik ve çelik üretiminin yanı sıra Houston, havacılık ve uzay teknolojileri alanında da oldukça gelişmiş bir şehir. Bu alanda çok önemli işbirliği yapma fırsatlarımız var.” dedi.


HOUSTON ve TÜRKİYE arasında ticareti geliştirmek amacı ile  ortak faaliyetler  için GHP ve TUSKON arasında ‘ karşılıklı  iyi niyet anlaşması’   HOUSTON ve TÜRKİYE arasında ticareti geliştirmek amacı ile  ortak faaliyetler  için GHP ve TUSKON arasında ‘ karşılıklı  iyi niyet anlaşması’    GHP’den Eduardo Aguirre ile Tuskon’dan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıs İsmail Hakkı Kısacık arasında imzalandı 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209