Hollande ve Sarkozy seçmenlerine hitap etti

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna bir hafta kala Francois Hollande Paris'te, Nicolas Sarkozy Toulouse'de seçmenlerine hitap etti.

Hollande ve Sarkozy seçmenlerine hitap etti

Yarışın en önemli adayı Hollande'ın Paris'teki Bercy Spor ve Sergi Sarayı'ndaki seçim toplantısına yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Salonun tamamen dolu olması nedeniyle içeri giremeyenler Sosyalist Parti adayının konuşmasını dışarıya konan dev ekrandan izlemek zorunda kaldı.

Seçimi kazanmak için aşırı sağ seçmenlerin oyuna ihtiyacı olan Sarkozy, AB sınırlarının sıkı denetimi ve Schengen anlaşmasının tartışmaya açılması konusunu tekrar gündeme getirdi.

Seçimlerinin ikinci turu öncesi düzenlenen son anketler Hollande'ın yüzde 54'e yakın bir oy alarak yarışı rahat bir şekilde kazanacağını gösteriyor.

Bununla birlikte, çarşamba akşamı iki aday arasında televizyonda yapılacak tartışmanın birçok kararsız seçmenin görüşününü değiştirmesi bekleniyor.

Fransız basını, anketlere göre geride bulunan Sarkozy için bu televizyon tartışma programının ''son şans'' olduğu konusunda birleşiyor.

Bu arada, eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, Sosyalist parti milletvekili July Dray'ın Paris'teki yaş gününe katılması, Hollande'ı destekleyen sol parti milletvekillerini kızdırdı.

ABD'deki seks skandalından önce cumhurbaşkanlığı yarışının en şanslı adayı gösterilen ve başından bu yana seçim kampanyasından uzak duran Strauss-Kahn'ın, yaş gününün kutlandığı eğlence yerine geleceğini öğrenen Hollande'ın seçim kampanyasını yürüten önemli kurmayları, IMF başkanı ile karşılaşmamak ve aynı karede yer almamak için mekanı terk etti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209