Hollande da Sarkozy de galip değil

Fransız basını, Nicolas Sarkozy ve Francois Hollande arasında dün akşam televizyonlardan dün akşam yayınlanan tartışmanın kesin galibi olmadığı görüşünde.

Hollande da Sarkozy de galip değil

Basın, tartışmanın oldukça ''gergin'' olduğu görüşünde birleşirken Sarkozy'nin biraz daha üstün gözükse de kendisi için seçimi kazandıracak hamleleri yapamadığı düşüncesinde.

Sol eğilimli Liberation, Sarkozy'nin daha saldırgan bir tavır içinde olmasına rağmen Hollande'ın da kötü bir performans göstermediği yorumunu yaptı.

Gazeteye göre, Sosyalist parti adayı, Sarkozy'ye oranla daha ''serinkanlı'' bir performans sergiledi.

Nouvel Observateur dergisi de Hollande'ın biraz daha iyi performans gösterdiği görüşünde.

Sağ eğilimli Le Figaro ise Sarkozy'nin, Hollande'e oranla daha ''modern ve gerçekçi'' fikirler savunduğunu, Sosyalist adayın ''modası geçmiş'' görüşleri ortaya attığını iddia etti.

Tarafsızlığı ile tanınan Le Monde gazetesi ise ''Maç berabere bitti'' yorumun yaparak, iki adayın birbirlerine çok fazla üstünlük sağlayamadığı görüşünü savundu.

Canlı yayınlanan ve yaklaşık 3 saat süren tartışmada zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Özellikle istihdam ve alım gücününün artırılmasıyla ilgili bölümde Sarkozy'nin birkaç kez rakibini yalancılıkla suçlaması, ortamın gerilmesine yol açarken, tartışmayı yöneten ''TF1'' ve ''France 2'' televizyon kanalının sunucuları iki lideri yatıştırmakta güçlük çekti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209