GÜRCÜ ÖĞRENCİLER RTEÜ’DEKİ STAJLARINI TAMAMLADI

Gürcistan Tiflis Devlet Medikal Üniversitesinden (Tbilisi State Medical University) Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine staj yapmak amacıyla gelen öğrenciler eğitimlerini tamamladı.

GÜRCÜ ÖĞRENCİLER RTEÜ’DEKİ STAJLARINI TAMAMLADI
Tiflis Devlet Medical Üniversitesi (Tbilisi State Medical University) Çocuk Hastalıkları Bölümünden (İnfantile Diseases Department) Dr. Mzia TSİKLAURİ eşliğinde Elieva TEONA, Alizade LALA, Dadiani ELENE, Gogishvili MARİAM, Chkonia MARİAM, Mariam ATASHVİLİ, Chikovani NANO, Arutinov HENRİ, Kapanadze SHOTA, Tartarashvili MAİA, Berikashvili EKA, Beridze LİANA ve Gongadze TİNA olmak üzere toplam 13 öğrenci Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 farklı alanda staj eğitimi gördü. Öğrencilerin ikisi Kadın Hastalıkları (Gynecology) bölümünde, beşi Acil (Emergency) bölümünde, üçü Genel Cerrahi (Surgery) bölümünde ve diğer üçü de İç Hastalıklar (İnternal Medicine) bölümünde stajlarını tamamladı.

Tıp Fakültesinde düzenlenen törenle öğrencilere başarı belgeleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut KESKİN ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali İRFAN GÜZEL tarafından verildi. Rektör YILMAZ öğrencilere eşlik eden Dr. Mzia TSİKLAURİ’ye ve Gürcistan Tiflis Devlet Medikal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zurab VADACHKORİA’ya takdim edilmek üzere teşekkür plaketi verdi.
RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ öğrencilere Üniversite, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tıp Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Komşu ülkelerle sağlık alanındaki ilişkileri geliştirmeye çok önem verdiklerini vurgulayan Rektör YILMAZ; “Önümüzdeki yıllarda da özellikle uzmanlık eğitimi için bu arkadaşlarımızın Üniversitemize gelmesini arzu ediyorum.” dedi. Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, programın sonunda uyumlu çalışmalarından dolayı herkese teşekkür etti.

Ülkelerine yakın olmasına rağmen iklimin daha farklı olduğunu söyleyen öğrenciler, stajlarını T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapmış olmaktan memnuniyet duyduklarını, hastane imkanlarının ve ekipmanlarının oldukça fazla olduğunu, ayrıca hastane personelinin de çok yardımsever ve canayakın olduklarını ifade ettiler. Rize’yi ve Rize insanı da çok sevdiklerini belirten öğrenciler tekrar Rize’ye gelmek istediklerini söyleyerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ başta olmak üzere üniversite, tıp fakültesi dekanlığı ve hastane yönetici ve personeline teşekkür ettiler.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.



Haber -- SADULLAH DERVİŞOĞLU 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209