Ganem'in cenazesi Libya'ya gönderildi

Tuna nehrinde bir süre önce cesedi bulunan Libya'nın eski başbakanı ve petrol bakanı Şükrü Ganem'in cenazesi ülkesine gönderildi.

Ganem'in cenazesi Libya'ya gönderildi

İlk verilere göre "boğulma sonucu öldüğü" belirtilen Ganem'in naaşının ailesinin isteği üzerine ülkesine gönderildiğini belirten Viyana polisi, soruşturmanın sürdürüleceğini ve "cinayet ihtimalinin de araştırılacağını" bildirdi.

Ganem'in "cinayete kurban gittiği yolunda ellerinde somut bir kanıt bulunmadığını" belirten Federal savcılık sözcüsü Thomas Vecsey, "soruşturmanın devam ettiğini ve cinayet ihtimalinin de araştırıldığını" kaydetti.

Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin "güvenilir adamı" olarak bilinen Şükrü Ganem'in ülkesindeki isyan olayları üzerine önce İtalya'ya kaçtığı ardından aile fertleriyle birlikte Viyana'ya yerleştiği belirtiliyor.

Avusturya basınında çıkan haberlerde, Ganem'in başbakan ve petrol bakanı olarak görev yaptığı yıllarda Kaddafi'nin yurtdışındaki parasını yönettiği ve Kaddafi'ye ait milyarlarca doları Viyana'daki bankalara transfer ettiği iddia edildi.

Polis, ihbar üzerine 30 Nisan günü erken saatlerde Ganem'in cesedini evinin yakınındaki Tuna nehrinde bulmuştu.

Adli tıpta yapılan otopsinin ardından yapılan açıklamada Ganem'in cesedinde darp izine rastlanmadığı bildirilmişti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209