Fotoğrafın intikamı alınacak mı?

Euro 2012'de Yunanistan-Almanya karşılaşması futbolun çok çok ötesinde anlamlar yüklendi..

Fotoğrafın intikamı alınacak mı?

Avrupa Birliği'nin yaramaz çocuğu Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik çıkmazla boğuşurken Avrupa Kupası Şampiyonası'nda Yunanistan ve Almanya karşı karşıya gelecek.
 
Saat 21.45'te başlayacak maç futbolun da ötesinde siyasi anlamlar taşıyor. Polonya'nın Gdansk kentindeki Gdansk Arena'da oynanacak mücadelede Fransız hakem Stéphane Lannoy düdük çalarken; Lannoy'un yardımcılıklarını Primoz Arhar ve Matej Zunic yapacak.
 
O FOTOĞRAFIN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYORLAR


Her defasında başta Fransa ve Almanya'nın sert eleştirileriyle karşı karşıya kalan Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Almanya Başbakanı Angela merkel karşısındaki bu fotoğrafı çok konuşulmuştu. Yunan milli takımı, Merkel karşısında adeta el pençe divan duran Papandreu'nun intikamını almak için sahaya çıkacak.
 
 BOĞAZLARINI SIKAN NAZİLER-PARALARINI ÇALAN TEMBELLER

İki ülke arasında ekonomik kriz nedeniyle başlayan 'kan davası' maçın önüne geçti. Yunan halkı "boğazlarını sıkan Nazilerden", Almanlar ise "paralarını çalan tembellerden" intikam almak istiyor.
 
Futbolseverleri günlerdir ekranlara kilitleyen EURO 2012 bu akşam en gergin maça ev sahipliği yapacak. Çeyrek finalde karşı karşıya gelecek olan Almanya ile Yunanistan arasındaki gerilimin ise yeşil sahalarla hiçbir ilgisi yok.
 
İki ülkenin düşmanlığının nedeni iki yıldır bütün Avrupa'yı hallaç pamuğu gibi atan ekonomik kriz... Kriz nedeniyle en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çeken Yunan halkı, kendilerini bu duruma katı kredi anlaşmaları dayatan Almanya'nın, özellikle de Başbakan Angela Merkel'in düşürdüğü görüşünde. Hemen her gün Merkel'i hedef alan bir karikatür Yunan basınında yer alıyor. Alman Başbakan, bu karikatürlerde işkenceci Nazi subayından şeytana kadar her şeye benzetildi. Yunanistan'a "kurtarma paketi" adı altında ağır şartlar karşılığında kredi sağlayan anlaşmalara karşı yapılan her protesto gösterisinde illa Merkel'in de adı pek iyi olmayan bir şekilde anılıyor.
 
'HALKIMIZ İÇİN OYNAYACAĞIZ'

Kendilerinden beklentilerin farkında olan Yunan milli oyuncular da 1972'den beri yenemedikleri rakiplerine aynı motivasyonla diş biliyor. Milli oyuncu Kostas Katsuranis "Formamız, bayrağımız ve arkamızda olan halkımız için oynayacağız" dedi. Hücum oyuncusu Dmitris Salpigidis ise "Bu bizim son maçımız olmayacak. Halkımız her gün yeni sorunlarla boğuşur. Onları biraz olsun güldürmeliyiz" diye konuştu.
 
MERKEL SAMARAS'I DA ÇAĞIRDI

Alman halkı da rakiplerine benzer hisler benziyor. Çünkü Almanlar'ın yüzde 75'i de "Tembel Yunanistan'ın yaşam şartlarını korumak için kendi ödediği vergilerin harcandığını" düşünüyor. Almanların çoğunluğu Yunanistan'ın eurodan kovulmasını istiyor. Futbola ilgisiyle bilinen Başbakan Angela Merkel de maçı tribünden izlemek için bugün Roma'da Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya liderleri arasında yapılacak Euro zirvesinin saatini sabaha aldırdı. Merkel, Yunanistan'ın yeni Başbakanı Antonis Samaras'ı da maç için Polonya'ya davet etti. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ise maçın "3-1" biteceği tahmininde bulunarak "Bize en az iki gol borçları var" dedi.
 
KALDIKLARI OTEL UCUZ KREDİLERE KIYAMADILAR HERHALDE

Maç öncesinde iki ülkenin gazeteleri arasında da bir savaş yaşanıyor. Yunanistan'da Goal adlı gazetenin, Yunan futbolculara hitaben "Bize Merkel'i getirin" başlığını atmasına, Alman Bild gazetesi "Zavallı Yunanlar, bir sonraki iflasınız bizden, üstelik de bedava" karşılığını verdi. Ancak Bild en büyük darbeyi dün vurdu. Gazetenin bir muhabiri, "Rus diş hekimi" gibi davranarak Yunan milli takımının kaldığı otele yerleşti ve 24 saat onları gözetledi. Muhabir gördüklerini şöyle anlattı: "Dört yıldızlı Hotel Warszawianka da kalıyorlar. Geceliği 93 euro. Kredilere kıyamadılar herhalde. Otelde 30 güvenlik var. Ben teknik direktör Fernando Santos'un yan odasında kalıyorum. Sigara üstüne sigara içiyor. Oyuncular ise sürekli mavi eşofmanları ve üç günlük sakallarıyla dolaşıp kahve içiyorlar."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209