Filistinlilerden, Halep'e yardım

Filistinlilerin kurduğu İstanbul merkezli FİLBEL Derneği, iç savaşın olduğu Suriye'nin Halep şehrinde 23 tonluk gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu.

Filistinlilerden, Halep'e yardım

 İstanbul merkezli Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (FİLBEL), iç savaşın olduğu Suriye'nin Halep şehrinde gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Halep'i bombalamasının ardından halk büyük bir oranda gıda sıkıntısı yaşıyor. Yaşanan bu sıkıntıya sessiz kalmayan FİLBEL ise bu konuda üzerine düşen görevi yaparak, Suriye halkı için yardımda bulundu. 

23 TON GIDA VE TEMİZLİK MALZEMELERİ YARDIMI

Filistinlilerin kurduğu dernek, hayırsever vatandaşların bağışlarıyla hazırladığı un, şeker, salça, bebek maması ve pirinç gibi 18 ton gıda malzemesi ile sabun, deterjan ve bebek bezi gibi 5 tondan oluşan toplam 23 tonluk malzeme İstanbul'da çuval ve koliler şeklinde hazırlandı. Malzemeler daha sonra bir tıra yüklenerek Suriye sınırı olan Hatay iline götürüldü. Tırdaki malzemeler, sınırda Suriye tarafından gelen kamyonlara yüklenerek, Halep'e doğru yola çıktı.

ÇOCUKLARA YARDIM YAPILDI

FİLBEL Derneği yetkilileri malzemelerle beraber çatışmaların yaşandığı Halep'e girerek, ihtiyaç sahibi insanlara yardımları bizzat kendi elleri ile teslim etti. Ev ev gezilerek yardımlar teslim edilirken, çoğunlukla dul kadın, çocuk ve çatışmalarda yaralananlara yardımlar verildi.

GÜNEŞ: YARDIM FAALİYETLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

FİLBEL Derneği Genel Başkanı Dr. Ahmed Güneş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Filistinliler olarak Suriye halkını desteklediklerini söyledi. Suriye halkının durumunu en iyi Filistinlilerin anladığını ifade eden Güneş, bu yüzden Suriyelilere yardım etmek için 23 ton gıda ve temizlik malzemesi hazırladıklarını ve bunları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirtti. Dr. Güneş yardım faaliyetlerinin ilerleyen günlerde de hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (FİLBEL) Hasta ve Yaralılara yardım elini uzatan bir hayır kurumudur. Bulundukları yere bakılmaksızın, hasta ve yaralıların kendilerine sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, geliştirmek onlara huzurlu ve sağlıklı bir hayat temin etmek ve bulundukları yerde tedavileri için gerekli olan beşeri ve tıbbı olanakların bulundurmasında tüm içtenlikleriyle yardımcı olmak ve onları kucaklamak amacındadır. Kurulduğu günden bu yana fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götüren dernek, gönüllüleriyle ile faaliyetlerini sürdürüyor.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209