Filistin dostları bu gece saat 21:00'da Fatih Camii'nde buluşuyor

İşgalci İsrail, Gazze'ye saldırdı, çok sayıda şehid var.

Filistin dostları bu gece saat 21:00'da Fatih Camii'nde buluşuyor

 İsrail uçakları Gazze'yi bombaladı. Çok sayıda şehid olduğu haberleri geliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında İzzeddin Kassam Tugayları komutanlarından Ahmed Cebari'nin şehit edildiği açıklandı.

İsrail savaş uçakları; Kassam tugayları komutanını hedef alan saldırının ardından, Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirerek, Gazze'yi bombaladı.
Saldırılar sonucunda çok sayıda şehid olabileceği bildirilirken şehid ve yaralı sayısı ile ilgili kesin bir bilgi verilmedi. 
İsrail uçakları; Gazze şehri, Han Yunus ve Refah'ta saldırılar düzenledi.
İsrail, Gazze'den roket saldırılarının yoğunlaştığını iddia ederek üst düzey Hamas yetkililerini hedef almakla tehdit etmişti.
İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada hava saldırılarının başlangıç olduğu, karadan saldırılar için de hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.
İsrail uçakları daha önce de Hamas'ın askeri lideri Salah Şehade, Şeyh Ahmed Yasin ve halefi Abdülaziz Rantisi'nin de aralarında olduğu çok sayıda Hamas yetkilisini aynı yöntemle şehid etmişti.
HENİYE: SESSİZ KALMAYACAĞIZ 
Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacaklarını ve böyle bir saldırıya mahal vermeyeceklerini söyledi.
Gazze'de düzenlenen Arap Eczacılar Konferansı'nda konuşan Heniye, 'İsrail Gazze'ye karşı saldırılarını ve düşmanlığının çerçevesini genişletmeyi planlıyorsa, Arap dünyasında yaşanan değişimleri görmezden gelemez. Biz de onun Gazze'ye düzenleyeceği saldırılara sessiz kalmayacağız' dedi.
İHH, GAZZE'DEKİ BÜROSUNU BOŞALTTI 
Bu arada Filistinli yetkililer İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'deki bürosunun da hedefte olduğunu ifade ederek büronun boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine İHH görevlileri geçici olarak büroyu boşalttı. 
FİLİSTİN DOSTLARI FATİH CAMİİ'NDE BULUŞUYOR

İsrail saldırısına karşı Gazze'ye destek olmak için bu akşam 21:00'da Fatih Camii avlusunda İHH ve pek çok STK'dan oluşan Filistin Dostları grubu büyük bir eylem ve basın açıklaması yapacak.  
--

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209