Eroğlu: Güvenlik Konseyi'nde birliktelik yok

Derviş Eroğlu, 'Her zaman olduğu gibi Güvenlik Konseyi üyeleri arasında birliktelik sağlanamadı'' dedi.

Eroğlu: Güvenlik Konseyi'nde birliktelik yok

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ın Kıbrıs müzakerelerinin geldiği nokta konusunda BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirmesine karşın, izlenecek yol konusunda Güvenlik Konseyi üyeleri arasında birliktelik sağlanamadığını söyledi.

Eroğlu, bir heyeti kabulü sırasında, konuya ilişkin bir soru üzerine, ''Dönem Başkanı olan İngiltere, baskı yapılarak bir anlaşmaya varılması yönünde bir görüş ortaya koymuştur, ama Rusya, Fransa, Çin, zannederim Almanya da buna katıldı ve daha değişik görüşler ortaya koymuşlardır. Dolayısıyla son karar, Downer'ın New York'ta BM Genel Sekreteri ile yapacağı toplantıya kalmıştır. Onun beklentisi içerisindeyiz'' dedi.

Downer'la görüşmesinde kendisine BM Genel Sekreteri'ne bugün göndereceği raporun çok geniş bir rapor olmayacağını söylediğini ifade eden Eroğlu, Downer'ın, BM Genel Sekreteri'ne daha geniş bilgiyi 19 Nisan'da New York'ta yapacakları toplantıda vereceğini ve bu toplantı sonucunda çok taraflı konferansın düzenlenip düzenlenmeyeceğinin belirleneceğini kaydetti.

Eroğlu, ''Yani esas karar, 19-20 Nisan'da New York'ta gerçekleştirilecek toplantıda ortaya çıkacaktır'' dedi.

Liderler olarak son toplantılarını dün yaptıklarını, teknik heyetlerin öğleden sonra çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Derviş Eroğlu, bugün öğleden sonra ise uzmanların mülkiyet konusunda bir araya geldiğini belirtti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209