Cumhuriyetçi aday Romney'e şok

ABD Başkanlık seçimlerinde aday Mitt Romney'e kötü haber...

Cumhuriyetçi aday Romney'e şok

Cumhuriyetçi Partinin ABD Başkanlık seçimlerindeki adayı Mitt Romney'in, Florida eyaletine bağlı Miami kentindeki seçim kampanyası etkinliğini düzenlediği restoranın bir uyuşturucu tacirine ait olduğu ortaya çıktı.

Romney'in dün gece seçim kampanyası etkinliğini düzenlediği El Palacio de los Jugos adlı restoranın, Reinaldo Bermudez adlı hüküm giymiş bir uyuşturucu tacirine ait olduğu belirlendi.

Mahkeme kayıtlarına göre, 1999'da kokain dağıtımında bulunmak amacıyla gizli plan yapmak suçunu kabul eden Bermudez, federal hapishanede 3 yıl yattı.

ABD basınında Kasım 1997'de yer alan haberlere göre Bermudez, Kolombiya'dan yapılan uyuşturucu kaçakçılığını önlemek amacıyla düzenlenen operasyon sonucu yakalanan 12 kişi arasında yer alıyor. Güvenlik güçlerinin düzenlediği söz konusu operasyon sonucu bin 292,75 kilogram kokain ele geçirilmişti.

Florida eyaleti kanunlarına göre hüküm giymiş bir kişi olan Bermudez'in, vali veya eyalet hükümeti kendisine tekrar bu hakkı tanımadıkça Florida eyaletinde oy verme hakkı bulunmuyor.

Olayın ortaya çıkmasının ardından lokantaya yapılan telefon aramaları cevapsız kaldı. Romney'in kampanyasından da henüz konuya ilişkin bir açıklamada bulunulmadı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209