Çin, 2 pandayı Fransa'ya gönderiyor

Çin'in ''Yüenzay'' ile ''Huanhuan'' adlı iki pandayı Fransa'ya göndereceği bildirildi.

Çin, 2 pandayı Fransa'ya gönderiyor

Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in orta kesimindeki Sıçuan eyaletinde bulunan ve pandaların türlerini sürdürebilmeleri amacıyla çalışmalar yapılan "Panda Üreme Merkezi"nden yapılan açıklamada, ''Yüenzay'' ve ''Huanhuan''ın 15 Ocak'ta özel uçakla Fransa'ya gönderilecek.

Haberde, Çin ile Fransa'nın ortaklaşa yürüttüğü "panda üreme planı" çerçevesinde Fransa'ya gönderilecek olan iki pandanın 10 senelik üreme programına tabi tutulacağı kaydedildi.

Pandaların sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Üreme Merkezi yetkilisi Hou Rong, ''Fransa ile ortaklaşa düzenlemekte olduğumuz program, panda üreme araştırmaları ve pandaların doğal ortamına hazırlanması süreci olmak üzere iki ana başlıkta toplanıyor'' diye konuştu.

2008 yılında dünyaya gelmiş olan iki pandadan Yüenzay'ın 81, Huanhuan'ın ise 79 kilogram ağırlığında olduğu belirtiliyor.

Pandaların uçak yolculuğu için özel tasarlanan kafesin hazır olduğu, 15 Ocak'ta özel uçağın pandaları bulundukları Çıngdu şehrinden doğrudan uçuşla Paris'e taşıyacağı kaydedildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209