Büyük biraderden Peygamberimize hakaret

Bir taraftan Siyonist İsrail Müslümanların canına ve kutsalına saldırırken diğer taraftan İsrail'in hamisi konumundaki ABD'de sevgili Peygamberimize hakarete yelteniliyor.

Büyük biraderden Peygamberimize hakaret

 ABD'de bir grup Kıpti tarafından çekilmesine izin verilen ve çarpıtmalarla dolu "Müslümanların Peygamberi Muhammed" isimli film büyük tepkilere neden oldu.

Bir taraftan Siyonist İsrail Müslümanların canına ve kutsalına saldırırken diğer taraftan İsrail'in hamisi konumundaki ABD'de sevgili Peygamberimize hakarete yelteniliyor. ABD, bir gurup Kıpti tarafından çekilen ve çarpıtmalarla dolu ''Müslümanların Peygamberi Muhammed'' isimli film büyük tepkilere neden oldu.

Mısır Müftüsü Ali Cuma, ABD'de yaşayan bir grup Kıpti tarafından çekilen ve Hz. Peygamber'e hakaret içeren sinema filminin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi. Cuma yaptığı yazılı açıklamada, ''Müslümanların Peygamberi Muhammed'' isimli filmin milyonlarca Müslüman'ın inancıyla oynadığını belirterek, bunun İslam'a açık bir saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü bahane ederek mukaddesata saldırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Cuma, entelektüelleri ve insan hakları örgütlerini dünya üzerindeki bütün dinlere karşı yapılan saldırılara tepki göstermeye çağırdı. Öte yandan, Mısır Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı radikal Kıptiler tarafından hazırlanan ve Hz. Peygamber'e hakaret ögeleri içeren sinema filminin Mısırlı Müslümanları hiçbir şekilde temsil etmediği dile getirildi. Filmde İslamiyet şiddet yanlısı bir din olarak gösterilirken, bu eğilimin doğrudan Hz. Muhammed(s.A.V)'in öğretilerinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209