BM'de 23 Nisan kutlaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın girişimiyle 23 Nisan kutlaması yapıldı.

BM'de 23 Nisan kutlaması

Büyükelçi Apakan, eşi Lale Apakan ile birlikte BM'de evsahipliği yaptığı resepsiyondaki konuşmasında, Türkiye'nin, dünyada çocuklarına çocuk bayramını armağan eden ilk ülke olmaktan gurur duyduğunu, 23 Nisan Çocuk Bayramını tüm dünya ile çocuklar arasında kardeşlik ve anlayışı geliştirmek üzere paylaştıklarını ve bu yıl da BM'de bu bayramı kutlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Resepsiyonun ardından Shamina de Gonzaga tarafından sunulan programda, New York'ta 40 yılı aşkın süredir Türk çocuklarına hafta sonu eğitim veren Atatürk Okulu'nun öğrencileri, halk oyunları gösterileri sundu. Büyük beğeni toplayan gösteride Atatürk Okulu Çocuk Korosu da sevilen şarkıları seslendirdi.

Programda New York'ta öğrenim veren Turtle Bay Müzik Okulu, devlet okulu olan Public School 56, Bronx ve New York City Guitar Okulu öğrencileri de sahneye çıktı ve gösterilerini sundu.

Büyük coşkuyla ve beğeniyle izlenen programa, 66. Dönem BM Genel Kurulu Başkanı Nasır Abdülaziz en-Nasır'ın özel kalem müdürü Dr. Muttak Kahtani ve UNICEF'in başkan yardımcısı Yoka Brandt da geldi.

Programın sonunda tüm çocukları kutlayan Büyükelçi Apakan, öğretmenlere de plaket verdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209