Binlerce Mısırlı Tahrir'de toplandı

Mısır'da siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce protestocu, askeri yönetimin son bulmasını istedi.

Binlerce Mısırlı Tahrir'de toplandı

Protestocular, Abbasiye'de göstericilere yönelik saldırıların sorumlularının bulunmasını ve geçici Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifa ederek yerini meclisten çıkacak bir hükümete bırakmasını istedi.

Mısırlı protestocular, bu hafta yaptıkları gösterilere "Final Cuması" adını verdiler. Başta Müslüman Kardeşler olmak üzere, Selefi gruplar, Sol partiler ve Liberaller Tahrir Meydanı'nda yapılan gösterilere katılarak, askeri yönetim aleyhine sloganlar attılar.

Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin büyük bir çoğunluğunun Müslüman Kardeşler mensubu olduğu gözlenirken, göstericiler, Cuma namazının ardından Abbasiye'de hayatını kaybeden protestocular için gıyabi cenaze namazı kıldırlar.

Meydanda Cuma namazını kılan bir grup gösterici ise geçen hafta en az 15 kişinin hayatını kaybettiği olayların yaşandığı Abbasiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de ve Süveyş'te gösteriler düzenleniyor.

Müslüman Kardeşler tarafından kurulan Hürriyet ve Adalet Partisi, geçici Kemal Genzuri Hükümeti'nin istifa ederek, yerini meclisten çıkacak bir koalisyon veya milli birlik hükümetine devretmesini istiyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı iptal edilen Selefi aday Hazım Salah Ebu İsmail ile bazı Sol ve laik gruplar ise iktidardaki Yüksek Askeri Konsey'in yetkilerini bir an önce sivillere devretmesini, Abbasiye'de yaşanan çatışmaların sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını talep ederek gösterilere katılıyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209