Baskın ziyareti MHP liderinin planı tetikledi

MHP'li Türkeş'e göre Bahçeli'nin Kerkük'ü ziyaret planı nedeniyle Dışişleri Bakanı apar topar Erbil'den Kerkük'e geçti.

Baskın ziyareti MHP liderinin planı tetikledi

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kerkük’e gitmeye hazırlanırken MHP ’liler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ’nun Erbil’den sürpriz bir kararla Kerkük’e geçmesini Bahçeli’nin ziyaret planına bağlıyor. Bahçeli, Erbil değil Musul üzerinden gitmeyi planladığı Kerkük’te Bayram namazı kılacak. Radikal ’e konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Davutoğlu’nun Bahçeli’nin ziyaret planı nedeniyle son dakikada Kerkük’e gittiğini söyledi. 

Türkmenler lehine adım
Irak ’ta halklar sayılırken bugüne kadar yok sayılan Türkmenlerin üçüncü unsur olarak yasada yerini aldığını, Davutoğlu’nun da apar topar Kerkük’e gittiğini anlatan Türkeş, “Bunlar Bahçeli’nin Türk siyasetine katkılarıdır. Son bir iki yılda Davutoğlu’nun Kerkük’ten veya Türkmenlerden hiç dem vurduğunu duynuzu mu? Varsa yoksa Kürtler, Barzani yönetimi. Şimdi aniden ne oldu da gitti” dedi. Davutoğlu’nun Kerkük’e gideceğinden oradakilerin bile son dakika da haberi olduğuna dikkati çeken Türkeş, “Belli ki bir son dakika metoduyla birşeyler yapılıyor. Bahçeli’nin girişiminin Türk siyasetin reel zemine oturmasında önemli katkı sağladığını ve daha da sağlayacağını düşünüyorum” dedi. 

Uçak mı karayolu mu?
Bahçeli’nin Kerkük’e giderken karayolunu mu havayolunu mi tercih edeceği de merak ediliyordu. Türkeş, bu konuya da açıklık getirerek, uçakla Musul’a gidilmesinin planlandığını, THY ile ek sefer için de temasa geçildiğini söyledi. Türkeş, “Şu ana kadar uçakla gidilecek diye planlanıyor ama programın henüz kesinleşmedi 8 ya da 10 Ağustos’tan sonra daha netleşecektir” dedi. Türkeş, ‘Pasaportlarına Kürdistan damgası vurulacağı’ iddialarına ise “Onlar AKP ’nin ucuz siyaseti, onlar üzerinde durmayın. Mühim olanı MHP Genel Başkanı Kerkük’e gidiyor buna bakın. Bunun Türk siyaset malzemesi olmasına biz izin vermeyiz, doğru da değil. Bunlar ucuz siyaset, öyle mi olacak böyle mi olacak, Kerkük’e gidiliyor. Bunu niye görmüyoruz da işin diğer tarafına bakılıyor” yanıtını verdi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209