Barzani hakkında ŞOK İDDİA !

Mesut Barzani, yeni Kürt devleti kurulması için Suriye’ye kamyon dolusu silah mı gönderiyor ?

Barzani hakkında ŞOK İDDİA !

Suriye’deki 4 kentin Kürt gruplar tarafından ele geçirildiği iddiası, “Suriye bölünüyor mu?” endişesine yol açarken Kuzey Irak’tan Suriye’ye asker sevkıyatının olduğuna dair görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Barzani Esed ordusundan firar eden Kürtleri Kuzey Irak’ta eğittiklerini itiraf etti ancak çatışmaların devam ettiği Kamışlı’ya kamyonlar dolusu silahların da bizzat Barzani tarafından gönderildiği öne sürüldü.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin bir süre önce Suriye’de bölünmüş durumda olan Kürt muhalif grupları Erbil’de yapılan bir toplantıyla birleştirdi. Bu birleşmeden kısa bir süre sonra Suriye’de Kürtlerin yoğun yaşadığı kentler bir bir Kürt gruplarının eline geçti. Geriye Türkiye’nin Nusaybin sınırında yer alan “kritik” konuma sahip Kamışlı kenti kaldı. Üç günden beridir Kamışlı’da yoğun çatışmaların yaşandığı, kentin ele geçirilmesi durumunda buranın yeni kurulacak Kürt devletinin başkenti yapılacağı öne sürülüyor. Ayrıca burada savaşan silahlı grupların Barzani tarafından gönderilen peşmergeler olduğu iddia edildi ancak Kuzey Irak Yönetimi önceki gün iddiayı yalanladı. Bu gelişmeler yaşanırken dün internet sitelerine düşen görüntüler gündemi sarstı. Cep telefonuyla çekilmiş görüntülerde; Kuzey Irak’ın Kürt Bölgesi’ndeki Zaho kentinin içinden geçen Dicle Nehri kıyısındaki Dera Bir mıntıkasından üzerlerinde üniforma bulunan binlerce Kürt, yürüyerek Suriye sınırına geçiyor. Ellerinde silah olmamasına rağmen, hakim tepelerde bu kişileri koruyan silahlı askerlerin olduğu görülüyor. Görüntülerde, yürüyen askerlerin, ‘Kamışlı’ya yavaş yavaş ilerliyoruz. Kamışlı’yı almaya gidiyoruz’ dedikleri duyuluyor. Kuzey Irak’tan giden Kürtlerin Dera Bir, Andivar ve Derka Hemko güzergahından geçip Mardin’in Nusaybin İlçesi’nin karşısındaki Kamışlı Kenti’ne gittikleri öne sürülüyor.

HALEP KUŞATMASINI FIRSAT BİLDİ

Aynı gün Barzani beklenmedik bir açıklama yaparak Suriye ordusundan kaçan Kürtleri Kuzey Irak’taki kamplarda eğittiklerini, bunu Suriye ordusunun çekilmesi durumunda, oluşacak güvenlik boşluğunu doldurmak amacıyla yaptıklarını ve gençlerin Hewler anlaşması çerçevesinde oluşturulan yüksek konseyin uygun görmesi durumunda Suriye’ye geçeceğini resmen açıkladı. Ardından gelen bilgiler Barzani’nin aslında aylar öncesinden bu sürece hazırlık yaptığını ortaya koydu. Edinilen bilgiye göre Barzani iki ay önce çok sayıda kamyon dolusu silah temin etti ve kamplardaki Suriyeli Kürtlere kapsamlı bir silahlı eğitim verildi. Suriye’nin Şam’dan sonraki ikinci önemli şehri Halep’in muhaliflerin denetimine girmesinin ardından Esed ordusunun bu kente yoğunlaştığı bir dönemde silah yüklü kamyonları ve eğittiği peşmergelerini Suriye’ye sevketmeye başladı. Barzani’nin Suriyeli Kürt muhaliflerin ‘başkent’ haline getirmek istediği Kamışlı’ya da Çek Cumhuriyeti’nden aldığı 2 TIR dolusu silah yolladığı öne sürüldü.

ŞEBBİHA’NIN GÖREVİ PKK’YA DEVREDİLDİ

Bu arada Suriye Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, söz konusu Kürt kentlerinin Esed karşıtı muhalif Kürtler tarafından ele geçirilmediğini, bu bölgelerin bizzat Esed rejimi tarafından PKK’ya teslim edildiğini öne sürdü. Kamışlı ve Kabani’nin PKK’ya “devredildiğini” belirten Hoca, “Şuan Şebbiha’nın (Esed milisleri) görevini bu bölgelerde PKK üstlenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209