Avusturya'dan Ukrayna'ya siyasi boykot

Avusturyalı siyasi liderlerin Ukrayna eski Başbakanı Julia Timoşenko'nun tutuklanmasını protesto için "Ukrayna yönetimine karşı siyasi boykot uyguladığı ve planlanan resmi ziyaretleri iptal ettikleri" açıklandı.

Avusturya'dan Ukrayna'ya siyasi boykot

Eski Başbakan Timoşenko'nun serbest bırakılması yönünde yaptıkları tüm çağrıların karşılıksız kaldığı belirtilen açıklamada, Başbakan Werner Faymann, Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Federal Savunma Bakanı Norbert Darabos'un planlanan resmi ziyaretlerini iptal ettikleri bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı sarayından yapılan açıklamada da cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in de Avrupa Futbol şampiyonasını izlemek üzere planlanan ziyaretinin iptal edildiği belirtildi.

Eski Başbakan Timoşenko'nun tutuklanması ve maruz kaldığı muamelenin "hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı"nı belirten Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, "Avrupa ortak değerlerine saygı duymayan Ukrayna yönetiminin alınan bu boykot kararına şaşırmaması gerektiği"ni kaydetti.

Bu arada Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ve Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk'ün de eski Başbakan Timoşenko'nun tutuklanmasını protesto amacıyla Ukrayna'ya yapacakları resmi ziyaretleri iptal ettikleri bildirildi.

Öte yandan AB üyesi birçok ülkenin devlet başkanlarının Mayıs ayı ortasında Jalta'da yapılacak Orta Avrupa Devlet Başkanları Konferansı'na katılmama kararı aldıkları da belirtildi.

Ukrayna eski Başbakanı Julia Timoşenko, "görevini kötüye kullanmak" suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu.

Ülkenin doğusundaki bir hapishanede tutulan Timoşenko, "tutuklanmasının siyasi amaçlı olduğu ve hapishanede işkenceye maruz kaldığı"nı belirterek, bir süre önce açlık grevine başlamıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209