Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplandı

Arap Birliği Dışişleri Bakanları, Suriye, iki Sudan arasındaki çatışmalar ile İran ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki krizi görüşmek üzere toplandı.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplandı

Arap Birliği Dışişleri Bakanları, Suriye, iki Sudan arasındaki çatışmalar ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, ülkesi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında tartışmalı durumda bulunan Ebu Musa Adası'na yaptığı ziyareti görüşmek üzere toplandı.

Kahire'de bulunan Arap Birliği Genel Merkezi'nde Kuveyt'in dönem başkanlığında başlayan toplantının açılış konuşmasını Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah Halid el Sabah yaptı.

Görüşülecek gündem maddelerini açıklayan El Sabah, toplantının kalan kısmının basına kapalı gerçekleşeceğini söyledi.

Arap Birliği kaynakları Arap dışişleri bakanlarının, Suriye'de ateşkese rağmen yaşanan şiddet olaylarının ve ateşkes ihlallerinin gündemde önceliğini koruyacağını belirterek, Güney ve Kuzey Sudan arasındaki çatışmaların duruldurulması konusunda Arap Birliği'nin inisiyatif belirtebileceğini belirtti.

Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, ülkesi ile BAE arasında çekişme konusu olan Ebu Musa Adası'nı ziyaret etmesi de bakanların görüşeceği diğer bir konuyu oluşturuyor.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın söz konusu adaya bu ay yaptığı ziyarete sert tepki gösteren BAE ile Suudi Arabistan, ziyaretin BAE'nin egemenlik haklarının ihlali anlamına geldiğini savunmuştu.

Öte yandan, bir grup Suriyeli muhalif ise Arap Birliği Genel Merkezi önünde gösteri yaptı. Suriye rejimi aleyhine slogan atan göstericiler, Esed yönetiminin sivillere yönelik saldırılara devam ettiğini ileri sürdü.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209