Almanya'yı korkutan Müslüman gençler!

Almanya İçişleri Bakanı Friedrich: "Batı'ya ve değerlerine karşı önyargılara sahip olan Müslüman gençlerin sayısının yüksek olması endişe verici." dedi. Çoğunluk tarafından kabul görmediklerini düşünmeleri bu konuda önemli rol oynuyor"

Almanya'yı korkutan Müslüman gençler!

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Almanya'da yaşayan Müslümanların büyük çoğunluğunun terörü ve şiddeti kesin bir şekilde reddettiğini, ancak Batılı ülkelere ve değerlerine karşı önyargılı olan Müslüman gençlerin sayısının fazlalığının endişe verici olduğunu söyledi.

Friedrich, Bild gazetesine verdiği demeçte, Müslüman gençlerle ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına değinerek, "Önce iyi bir haberle başlayalım. Müslümanların büyük bir çoğunluğu terörü ve şiddeti kesin bir şekilde reddediyor. Ancak Batı'ya ve değerlerine karşı önyargılara sahip olan Müslüman gençlerin sayısının yüksek olması endişe verici. Çoğunluk tarafından kabul görmediklerini düşünmeleri bu konuda önemli rol oynuyor. Buna karşı birşeyler yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Müslüman gençlerde bu nefretin neden kaynaklandığının sorulması üzerine de Friedrich, nefret sözcüğünün sadece bazı gençler için söz konusu olduğunu belirterek, "Birçok insan için göçmen ailelerde sıkça mevcut olan otoriter görüşler sorun oluşturuyor. Bu ailelerdeki dini düşüncelerin bizim değerlerimizle bağdaşması çok zor" diye yanıt verdi.

Entegrasyon politikasının başarısız olmadığını, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi'nin çok kültürlülük hayalinin başarısızlığa uğramasından sonra 2005 yılından beri sistematik bir entegrasyon politikası izlemeye başladıklarını ifade eden Friedrich, göçmenler için uyum kursları sunduklarını, İslam konferansları düzenlediklerini ve böylelikle entegrasyonu aktif bir şekilde şekillendirdiklerini kaydetti.

Entegrasyonun tek yönlü bir süreç olmadığını belirten Friedrich, Almanya'da yaşamak isteyen göçmenlerin yeni bir dile ve yeni davranışlara uyması, burada yaşayan insanların da göçmenlere açık olması gerektiğini ifade etti.

"İslamiyet'in Almanya'ya ait olduğunun, tarihte hiç bir zaman ispatlanamayacağı" şeklinde açıklama yapmış olduğunun hatırlatılması üzerine de Friedrich, "Ben o zamanlar şunu da söyledim: Almanya'da yaşayan Müslümanlar tabii ki bu topluma aittir. Bu ülkenin kimliği yüzyıllardan beri Hristiyanlıkla şekillendi. Gelecek yıllar İslamiyet'e bir Avrupai yüz kazandırılmasının başarılıp başarılamayacağını gösterecek" ifadesini kullandı.

"Müslümanlara, dindar olanlarla dini, şiddet ve terörü haklı çıkarmak için kullananları iyi bir şekilde ayırt edebildiğimizi açıkça göstermeliyiz" diyen Friedrich, bir güvenlik ortaklığı çerçevesinde Müslüman derneklerle birlikte dinin kötüye kullanılmasına karşı mücadele ettiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209