Allahtan korkmazlar!

Emperyalist Batının Oyunu İslâm Topraklarını Kana Buluyor

Allahtan korkmazlar!
 Pakistan’ın Peşaver kentinde silahlı saldırganlar askeri okula girerek 500 öğrenciyi ve öğretmenleri rehin aldı. Çıkan çatışmada en az 130 öğrenci ve güvenlik görevlisi öldü, 122 kişi de yaralandı. İslâm’ı ve Müslümanları karalamak isteyen emperyalistlerin oyununa gelenlerin çatışmasında olan zavallı çocuklara oldu! Rehin alınan masum çocuklardan 130’u çatışmalarda şehit oldu…

Pakistan’ın  kuzeybatısındaki Peşaver kentinde silahlı saldırganlar, askeri okula girerek 500 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Çıkan çatışmada en az 130öğrenci ve güvenlik görevlisi öldü. 122 kişi de yaralandı. Taliban oldukları iddia edilen gerillarla ile işbirlikçi Pakistan ordusu arasındaki çatışma devam ediyor. 

Pakistan kaynakları, orduya ait okula en az 6 silahlı saldırganın girdiğini ifade ediyor. Pakistan televizyonu Geo TV, çatışmalarda en az 130 öğrenci ve güvenlik görevlisinin öldüğünü ve 122 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılar arasında bir de öğretmen var. Yaralanan 3 öğrenci de Peşaver’deki hastaneye getirildi. Elim olayı “ulusal trajedi” olarak nitelendiren Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Peşaver’deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti. Peşaver kentinin bağlı olduğu Hayber Paktunhva eyalet yönetimi 3 günlük yas ilan etti.

Öğrenciler Toplu Haldeydi

Pakistan ordu sözcüsü, güvenlik güçlerinin birçok öğrenciyi arka kapıdan kaçırdığını açıkladı. Taliban gerillaları, askeri okulu bastığında öğrenciler, okulun bahçesinde beden eğitimi dersi için toplanmıştı. Saldırganların ayrıca okula giden yolu kapatmak için bir aracı ateşe verdiği de belirtildi. Saldırıyı Pakistan’da faaliyet gösteren Taliban’ın bir kolunun üstlendiği iddia edildi.

Taliban: Operasyona Misilleme Yaptık

Pakistan Talibanı, askeri okula düzenlenen saldırıyı Veziristan’daki operasyonlara misilleme amacıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Pakistan Taliban sözcüsü Muhammed Umar Horasani, “Saldırı için askeri okulu seçmemizin nedeni, ordunun operasyonlarda kadın ve çocuklarımızı hedef almasıdır. Onların da aynı acıyı hissetmesini istedik” dedi.

Bütün bunlar necis bir fitne!

IŞİD, Boko Haram, Taliban, El Kaide, vs… Başta ABD, İngiltere ve İsrail olmak üzere emperyalist Batı zihniyetinin Müslüman coğrafyayı daha çok sömürebilmesi için kurup finanse ettiği ve cahil olan Müslümanları kandırarak kendine çektiği terör örgütleri çoluk çocuk Müslümanları katlediyor. İslâm adına terör estirenler, böylece Batının dindarlık ve müttakiliği “rakidalizm”, cihadı “terörizm” olarak yansıtma çabalarına yardımcı oluyor. Bu arada terör örgütleriyle birlikte başta tarikatlar ve Hamas, Müslüman Kardeşler, Cemaat-i İslâmi gibi siyasi veya askeri cihad ve direniş hareketleri de aynı kategoriye alınıp karalanmak isteniyor. Kâfir zihniyet kendi estirdiği terörü İslâm’a ve Müslümanlara üzerine yıkmayı başarıyor ve en acısı da dünya Müslümanlarının büyük bir kısmı da bu oyuna kanarak “cihat” ve “dindarlık”ı, “terör” ve “radikalizm” gibi görüyor!

Avustralya’daki Olay Da Benzeri

Avustralya’nın Sydney kentinde bir kafe çalışanlarını ve müşterilerini yaklaşık 17 saat rehin alan ve öldürülen İran kökenli Man Haron Monis de kendisini Şeyh Harun olarak tanıttığı bildirilmişti. İslâm coğrafyasına topyekûn saldırı başlatan Haçlı ve Siyonist ittifak, katliamlarını dünya kamuoyunda haklı göstermek için dünyanın çeşitli yerlerinde bu ve benzeri şiddet olaylarını tetikliyor. 1964 İran doğumlu Man Haron Monis’in 1996 yılında Avustralya’ya göçmen olarak geldiği belirtiliyor. Sydney polisi tarafından yapılan açıklamada, zanlının ayrıca Afganistan’da ölen işgalci Avustralya askerlerinin ailelerine taciz mektupları gönderdiği de bildirildi. Zanlı Monis, eski karısı Noleen Pal cinayetini organize etmek ve bıçakladıktan sonra yakmakla suçlanıyor. Polisin düzenlediği operasyonda ölü sayısı 3’e yükselirken, 5 kişi de yaralanmıştı. Ölenler arasında Monis’in yanısıra diğer 2 kişinin 34 yaşındaki kafe müdürü bir erkek ve 38 yaşında iki çocuk annesi bir kadın olduğu açıklandı. Avustralya Başbakanı Tony Abbott ise olayla ilgili, “İyi ve masum insanlar derinden rahatsız bir adamın hasta fantezilerinin kurbanı oldu” yorumunu yaptı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 04:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209