Ahtapotun kolları

ABD Holokost Anma Müzesi Direktörü Diane Saltzman’ın Holokost’un (Yahudi Soykırımı) Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmesi için bakanlık nezdinde çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı.

Ahtapotun kolları

ABD Holokost Anma Müzesi Direktörü Diane Saltzman’ın Holokost’un (Yahudi Soykırımı) Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmesi için bakanlık nezdinde çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Saltzman’ın söylediklerinin mürekkebi kurumadan Dışişleri Bakanlığı 27 Ocak’ta düzenlenecek ‘Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ için hazırlıklara başladı.

Mumları Büyükelçi Koru Yakacak

2005 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen ‘Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ Siyonist odakların çalışmalarıyla Türkiye’de de yerleşik bir kültüre dönüştürülmek isteniyor. Bu kapsamda 27 Ocak Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü’nde bir anma töreni düzenlenecek. Anmanın Dışişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılacak olması da bir başka skandal. Anmada Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru’nun yapacakları konuşmaların ardından Holokost kurbanları anısına mum yakma töreni gerçekleşecek. Mumları Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva ile Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru yakacak. Holokost’u dünyaya pazarlayarak mağdur edebiyatı yapan İsrail bu yöntemle, Filistin’de yaptığı katliamlara kılıf hazırlıyor.

Utanç Bağışı

Uluslararası Holokost Anma İttifakı toplantılarına Türkiye’yi temsilen Büyükelçi Ertan Tezgör katılıyor. Tezgör yaptığı bir konuşmada ”Türkiye olarak Auschwitz-Birkenau Vakfı’ndan gelen talebe bir kez daha olumlu yanıt verdiklerini ve Auschwitz’in korunmasına katkıda bulunmak için ikinci kez bağış yaptıklarını söylemişti.

“Oluşturulan fona katkıda bulunuyoruz”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz yıl  27 Ocak Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle İstanbul’da düzenlenen törene şu mesajı göndermişti: “Holokost sırasında hayatlarını kaybedenlerle birlikte, soykırımdan kaçan Yahudilere yardımcı olarak birçok hayatı kurtarmak amacıyla cesur ve onurlu tavır sergileyen diplomatlarımızın anısını da saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Tarihte eşi bulunmayan Holokost’un hatırlanması, benzer olayların bir daha tekrarlanmaması ve bu tarifsiz vahşetten gerekli derslerin çıkartılması için uluslararası düzeydeki çabalara maddi ve manevi destek sağlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, II. Dünya Savaşı dönemindeki Nazi dehşetini sembolize eden ve soykırımın en ağır ve yaygın olarak işlendiği mekânlar olan Auschwitz-Birkenau toplama kamplarının müze haline getirilmesi için oluşturulan fona katkıda bulunmaktayız. Nitekim, Holokost Görev Gücü (yeni adıyla Uluslararası Holokost Anma İttifakı) çerçevesindeki çalışmalara da Musevi Cemaati temsilcilerimizin dâhil olduğu bir heyetle katılmaktayız.“

2005 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen ‘Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ Siyonist odakların çalışmalarıyla Türkiye’de de yerleşik bir kültüre dönüştürülmek isteniyor. Bu kapsamda 27 Ocak Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü’nde bir anma töreni düzenlenecek. Anmanın Dışişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılacak olması da bir başka skandal. Anmada Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru’nun yapacakları konuşmaların ardından Holokost kurbanları anısına mum yakma töreni gerçekleşecek. Mumları Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva ile Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru yakacak. Holoksot’u dünyaya pazarlayarak mağdur edebiyatı yapan İsrail bu yöntemle, Filistin’de yaptığı katliamlara kılıf hazırlıyor.

Türkiye İki Defa Bağışta Bulundu

Uluslararası Holokost Anma İttifakı toplantılarına Türkiye’yi temsil eden Büyükelçi Ertan Tezgör katılıyor. Tezgör yaptığı bir konuşmada ”Türkiye olarak Auschwitz-Birkenau Vakfı’ndan gelen talebe bir kez daha olumlu yanıt verdiklerini ve Auschwitz’in korunmasına katkıda bulunmak için ikinci kez bağış yaptıklarını söylemişti.

Anma Öncesi Nabi Avcı İle İlginç Görüşme

Uluslararası Holokost Anma İttifakı (IHRA) Dönem Başkanı Dr. Mario Silva 27 Ocak’ta yapılacak anma öncesi Türkiye’ye gelerek  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile  görüştü. İkili görüşmede Uluslararası Holokost Anma İttifakı Genel Kurul toplantılarına 2008 yılından beri Büyükelçi Tezgör Başkanlığında katıldıklarını belirten Avcı, konuşmasında farklı kültürlerin edebiyat, sanat, bilim alanlarındaki başarılarına ders kitaplarında yer vermenin büyük önemi olduğunu vurguladı. ABD Holokost Anma Müzesi Direktörü Diane Saltzman dün manşetimizden duyurduğumuz üzere Holokost’un Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına girmesi için bakanlık nezninde çalışma başlattıklarını açıklamıştı. Arad arda gelen bu ziyaret ve açıklamalar, anma programları durumun ne derece vahim bir noktaya geldiğini gösteriyor.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209