Ahmedinejad ve Chavez batıyla dalga geçti

Venezüella lideri Hugo Chavez ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bir araya geldikleri görüşmede 'nükleer silah' şakası yaparak Batı ülkeleriyle dalga geçti.

Ahmedinejad ve Chavez batıyla dalga geçti

Chavez, düzenlenen ortak basın toplantısında, “ABD emperyalizminin görüş açısında İran var, bizim de dayanışmamız buna dayanıyor” ifadesini kullandı.
 
İki lider, Hürmüz Boğazı gibi, uluslararası kamuoyunda gerginliğe neden olan konulara değinmemeye dikkat etti.
  
Ahmedinejad’ın, “Emperyalizme karşı savaşın şampiyonu” ifadesiyle övdüğü Chavez, “Miraflores Sarayı’nın bahçesindeki çimle kaplı bir tepenin altında nükleer bomba var... Şimdi kapaklar açılacak ve bomba çıkacak” diyerek espri yaptı. Liderler bu esprinin ardından kahkahaya boğuldu.
 
"BU BOMBANIN YAKITI AŞKTIR"
Venezüella lideri, "Bizi saldırgan olarak gösteriyorlar. İran, hiçbir yeri işgal etmedi. Kim atom bombaları dahil olmak üzere binlerce bomba attı?" diye konuştu.
 
Chavez, İranlı şirketlerin Venezüella’da 14 bin konut inşa ettiğine dikkat çekerek, “Biz sadece yoksullukla müdahale amaçlı bombalar hazırlıyoruz” dedi.
 
Liderler, ilişkilerinin, endişeye neden olmaması gerektiği konusunda şakalaşırken, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, birlikte bomba gibi bir şey yapıyorlarsa "bu bombanın yakıtının aşk" olduğunu söyledi.

HÜRRİYET

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209