Değişmeyen Düşünce

Gitmek istediğimiz istikametin yola çıkıldığında yaşanılanlarla farklı bir yerde buluşabilme olasılığı değişebiliyorİnsan egosu değişken yapısı ile tarzını belirleyemiyor. Toplumun genelinde hâkim olan güçlünün yanında olma, ranttan faydalanabilme çabası doğru bir davranış gösterilme yanlışını örtmeye çalışıyor.

Ortak düşüncenin egemen kılınması, toplumun menfaatine yapılacak çalışmalarda mutlak hakim kılınması gerekirken yola çıkıldığında söylemin dışında davranışlarda sekteye uğrayabiliyor. Düzeltmenin önündeki en büyük engel ise kişilerin samimiyetsizliğinde yatıyor.

Ehil kişilerin önündeki setler bilinmeyen davranışlarla çözümdeki sıkıntıların büyümesi ile aşılamıyor. Niyet okumaya çalışmak ona göre davranmak sonuçsuz kalıyor. Karşımızdaki düşünce çok değişken bir yapıda.  Gözlem, bilgi,iş yapabilme becerisi önemli bir haslet olmaktan çıkmış,manevra yapma ve maddiyat ön plana çıkmıştır.Sorumluluk sahibi yetkili erk bakış açısında muhataplarını seçerken önem sırasını kendince belirliyor.

Çaresizlik içindeki sıradan insanlar tercihlerinde yaptığı yanlışı sindiremiyor, kendisi değişmediği için değiştirmede rol oynayamıyor. Beklentisini başkalarının harekete geçmesine göre yön vereceğini zannediyor.

Herkesin ortak paylaşacağı sosyal beklentilerin birlikte yapılabilmesinin yolu birilerini öne iterek değil talebin birlikte ve genel istekle oluşabileceği gerçeğinin hayata geçirilmesinden başarılı olabileceği düşüncesindeyim.

 


YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209