DEĞİŞMEDİK DEĞİŞTİREMEDİK

  Yeni bir yıla başlamanın anlamı yapacağımız işlerin planlanması ile hayata geçirilebileceğimiz kadarı değerli kılabilir.

Amatör sporlara verilen spor kulüplerinin yönetici, sporcuları ve gönül veren dostlarının göstereceği performansla anlam kazanabilir.

İstanbul da 600’e yakın amatör spor kulübü Fatih’te ise 52 amatör spor kulübü bulunuyor. İstanbul’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Fatih’te Fatih Amatör Spor Kulüplerini destekleme birliği var.

Geçtiğimiz yıl iki kurumda da seçim yaşandı. Seçimlerinde uygulanan düşünce alınacak hizmetin daha iyi olacağı sebebi ile destek görmesi idi. Uzun zaman birlikte aynı düşünce  yapısı ile hareket eden  gruplar pozisyonlarının değişeceği düşüncesiyle kazanan gruplarla hareket ederek bölünme yaşanmış, verdiği desteklerle haklı göstermeye çalışmışlardır. Bu gruplardan kendi kurumları ve şahısları adına kazanımlarla mutlu olanların memnun olabileceği ortam oluşacağı tartışılabilir.

Sporun ve amatör ruhun anlam kazandıran işlere imza atıldığı şüphe uyandırıyor.

İ.A.S.K.F, Futbol İl Temsilciliği,Fatih Amatör Birliği’nin temsil ettiği kitlelere ihtiyaçlarının giderilmesi yönünden topal kaldığı görüşü yaygın.

Kulüpler, bireysel başvurularında seçimlerde gösterdiği tavır ile değerlendiriliyor. Yeni yönetimler tarafından bu yönleri ile suçlanabiliyor. Verilecek hizmet bu düşünceden soyutlanamıyor. Gerçekte birebir destek verenler de çok memnun değiller.

Dikkatimizi çeken bir konu da G.S.İ.M.'nün futbol dışında açılan branşlara verdiği maddi destekten faydalanan kulüplere baktığımızda haksız uygulamalar, dile getirildiğinde ise yetkililerin çaresizliğinin sebebi anlaşılır gibi değil.

Yaşanılanların sebebi amatör spor kulübü yöneticilerinin, sporcu ve gönüllü destekçilerinin değişememesinden ve değiştirememesinden geçiyor.

 

SÜLEYMAN AYDIN

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209