NAZLI ERAY’DAN BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYELER

Yazdığı öykü ve romanlarla 7’den 70’e okur kitlesine ulaşan ünlü yazar Nazlı Eray, Çocuk Okur- Yazar Buluşmaları kapsamında Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileriyle bir araya geldi.

NAZLI ERAY’DAN BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNE TAVSİYELER
 Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve özellikle çocukların hayal dünyalarını renklendirmeyi amaçlayan programda Eray; ‘İki Kafalı Topaç Villy’ isimli öyküsünü anlatarak, mesleğiyle ilgili olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

‘ÖYKÜLERİNİZİ HERKESE OKUTMAYIN’

 

Usta kalem Nazlı Eray, söyleşide yazar olmayı hedefleyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Her öğrencinin hayal dünyasını geniş tutması için sinema, tiyatro, müzik ve edebiyatla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen yazar, ‘Yazma kabiliyeti olan öğrenciler öncelikle kendine güvenmeli ve yazdığı hikayeleri başkalarına okutmamalı. Herkes bir kusur bulur. Ve bu sizin hevesinize sekte vurarak, yazmanıza mani olur.’ diye konuştu.

 

‘YAZMAK; NEFES ALMAK GİBİ’

 

Yazdığı zaman mutlu olduğunu ifade eden Eray, öykü ve hikayeleriyle çocuklara kendi dünyasını açtığını dile getirerek, ‘Çocuklar ve gençler için yazdığım her kitap bana yeniden çocukluğumu yaşatıyor ve benim kitaplarımı okuyan gençler, içimdeki çocuğu yakalıyor. Mutlu olmak için yazıyorum. Yazmak benim için bir yolculuk ya da nefes almak gibi bir şey.’ dedi.

 

Söyleşide öğrencilere Nazlı Eray’ın ‘İki Kafalı Topaç Villy’ isimli öyküsü hediye edildi. Öğrencilerle yaptığı keyifli ve eğlenceli söyleşi sonrası yazar, kitaplarını imzaladı.

 HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209