MÜGE İPLİKÇİ İLE ACAYİP BİR DENİZ YOLCULUĞU

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çocuk Okur Yazar Buluşmaları’nın bu ayki konuklarından ilki Vatan Gazetesi köşe yazarı ve çocuk kitaplarıyla çocukların ve büyüklerin gönüllerinde yer edinmiş ünlü yazar Müge İplikçi oldu

MÜGE İPLİKÇİ İLE ACAYİP BİR DENİZ YOLCULUĞU

 Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya gelen ünlü kalem, çocuklara son kitabı, ‘Acayip Bir Deniz Yolculuğu’nu anlattı.

‘56 GÜN KÜREK ÇEKEREK YOLCULUK YAPTILAR’

Kitabında 360 Derece Araştırma Grubu’nun serüvenini hayal gücüyle süsleyerek çocuklara aktardığını belirten Müge İplikçi, bu proje içerisinde yer almaktan büyük heyecan duyduğunu kaydederek,  “M.Ö. 600 yılında Foça’dan Marsilya’ya Kibele adlı gemiyle yapılan yolculuğu yeniden canlandırdılar. Bu deniz arkeologlarının hikayesi aslında. 56 gün boyunca kürek çekerek, Foça’dan Marsilya’ya gidiyorlar. Avrupa’daki Anadolu uygarlığını kanıtlamak ve bu tarihi yolculuğu tekrar yaşamak istediler. Kibele’nin hikayesi beni çok etkiledi.” dedi.

‘KORKULARINIZIN ÜSTÜNE GİDİN’

Acayip Bir Deniz Yolculuğu kitabında, başkahraman Kerem’in aşı olmaktan korktuğunu belirten İplikçi, deniz yolculuğu sonrasında bu korkusundan vazgeçtiğini belirterek, çocuklara korkularının üzerine gitmelerini ancak bu şekilde korkularını yenebileceklerini öğütledi. Hayatı boyunca yazar olmak istediğini belirten İplikçi ayrıca çocuklara, “Hayallerinizin peşinden gitmekten de korkmayın. Sevmediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Sevdiğiniz işleri yapın.” sözleriyle seslendi.

Söyleşide, yazarın ‘Acayip Bir Deniz Yolculuğu’ adlı kitabı, Küçükçekmece Belediyesi tarafından katılımcılara hediye edilirken, söyleşi sonunda Müge İplikçi, çocukların getirdiği kitaplarını imzaladı.

HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209