İstanbul’da trafik ve ulaşım sorunu çözememişken bu çiçekler neden?

Topbaş, bir yandan metro yatırımları için para olmadığını söylerken, İstanbul’da trafik ve ulaşım sorunu çözememişken; Diğer taraftan birilerine milyonlarca Türk Lirası paralar kazandırarak İstanbul genelinde betonlara, elektrik direklerine, köprü ve kavşak korkuluklarına çiçek ektiriyor!

İstanbul’da trafik ve ulaşım sorunu çözememişken bu çiçekler neden?
 İstanbul genelinde beton parapetlere, elektrik direklerine, köprü ve kavşak korkuluklarına çiçek ekilmesini İBB Meclis gündemine taşıyan CHP’li Üye Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesinde; “Sayın Topbaş bir yandan metro yatırımları için kaynak (para) olmadığını söylerken diğer taraftan betona, elektrik direklerine köprü ve kavşak korkuluklarına çiçek ekmek için harcanacak kaynak buluyor. Bu durum İBB Başkanının önceliğinin artık çekilmez hale gelen trafik ve ulaşım sorunu süratle çözmek yerine, ehlikeyif davrandığının, günü kurtarma politikaları uyguladığının başka bir göstergesidir” hatırlatmasında bulunarak İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordu; “İstanbul genelinde beton parapetlere çiçek ekimi hangi tarihte başlanmıştır? Çiçek ekilen her bir bölge, kavşak vb yeri adresi ve alanı (m2) nedir? Başlangıcından bugüne kadar iş kime hangi yöntemle kaç liraya verilmiştir? Her bir defasında işin muhammen bedeli kapsamı ve teklif verenler ile verdikleri teklifler nedir? Elektrik direklerine asılan çiçekler hangi tarihte başlanmıştır? Çiçek ekilen her bir bölge, kavşak vb yeri adresi ve adedi de belirtilerek, başlangıcından bugüne kadar iş kime hangi yöntemle kaç liraya verilmiştir? Her bir defasında işin muhammen bedeli kapsamı ve teklif verenler ile verdikleri teklifler nedir? Beton parapet, elektrik direği ve korkuluklara asılan bu çiçeklerin bakımı kim tarafından yapılmaktadır?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Aralık ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere İstanbul’un kent ormanları bir yandan kesilip yok edilirken; diğer taraftan ağaç ekmek yerine yeni bir moda doğdu; Yolların beton parapetlerine çiçek ekmek. E-5 Güzergâhında Maltepe Gülsuyu- Gülensu arası, Küçükyalı Mezarlık karşısı, Kozyatağı Optimum AVM karşısı, Ünalan İHL önü, Fikirtepe, Altunizade Kavşağı, Edirnekapı eski tünel gibi örnekler verilebilir.

Sayın Topbaş bir yandan metro yatırımları için kaynak (para) olmadığını söylerken diğer taraftan betona, elektrik direklerine, köprü ve kavşak korkuluklarına çiçek ekmek için harcanacak kaynak buluyor. Bu durum İBB Başkanının önceliğinin artık çekilmez hale gelen trafik ve ulaşım sorunu süratle çözmek yerine, ehlikeyif davrandığının, günü kurtarma politikaları uyguladığının başka bir göstergesidir. Bu kapsamda;

1. İstanbul genelinde beton parapetlere çiçek ekimi hangi tarihte başlanmıştır? Başlandığı günden bu güne kadar yıllık bazda (bu yıl 01 Ocak – 30 Kasım arası) harcama tutarı nedir?

2. Çiçek ekilen her bir bölge, kavşak vb yeri adresi ve alanı (m2) nedir?

3. Başlangıcından bugüne kadar iş kime hangi yöntemle kaç liraya verilmiştir? Her bir defasında işin muhammen bedeli kapsamı ve teklif verenler ile verdikleri teklifler nedir?

4. Elektrik direklerine asılan çiçekler hangi tarihte başlanmıştır? Başlandığı günden bu güne kadar yıllık bazda (bu yıl 01 Ocak – 30 Kasım arası) harcama tutarı nedir?

5. Çiçek ekilen her bir bölge, kavşak vb yeri adresi ve adedi de belirtilerek başlangıcından bugüne kadar iş kime hangi yöntemle kaç liraya verilmiştir? Her bir defasında işin muhammen bedeli kapsamı ve teklif verenler ile verdikleri teklifler nedir?

6.Beton parapet, elektrik direği ve korkuluklara asılan bu çiçeklerin bakımı kim tarafından yapılmaktadır?

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 03:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209