Maltepe’de kadınlar mutlu, kadın muhtarlar gururlu

Maltepe Belediyesi’nin yeniden başlattığı Geleneksel Tekne Turları, kadınları hayatın stresinden uzaklaştırırken kadın muhtarlar da organizasyonun kadınlara moral olduğunu söylüyor.

Maltepe’de kadınlar mutlu, kadın muhtarlar gururlu

Maltepe Belediyesi’nin geleneksel tekne turları geri döndü. Pandemi koşulları nedeniyle ara verilen tekne turları 2 yıl sonra yeniden başladı. Bu yıl 6.’sı düzenlenen turlara Maltepe’nin 18 mahallesinden kadınlar katılıyor. Rehber eşliğinde tekneyle Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada’nın çevresini dolaşan kadınlar hem eğleniyor hem de Adalar’ın tarihi ve kültürüne dair bilgiler ediniyor.

Adalar’ı ilk kez gören kadınlar da turlarda

Bu yıl 6.’sı düzenlenen geleneksel tekne turlarında her sefere farklı mahallelerden kadınlar katılıyor. Maltepeli kadınlara, sanatçı Arzu Akça da teknede şarkılarıyla eşlik ediyor. Akçay’ın şarkılarıyla kadınlar dans ediyor, eğleniyor. Belediyenin çeşitli ikramlarda bulunduğu turlara bir rehber de eşlik ediyor ve her adaya yaklaşıldığında o ada hakkında kadınlara bilgiler paylaşıyor.

Başkan Kılıç: 10 bin kadını denizle buluşturuyoruz

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tekne turları tamamlandığında 10 bin Maltepeli kadının etkinliğe katılmış olacağını belirterek “Bu da bir rekor olacak” dedi. Özellikle denizle buluşmayan kadınların da tekne turlarına dâhil olduğunun altını çizen Kılıç, Maltepeli kadınlara bir de müjde verdi. Kılıç, Bağdat Caddesi üzerinde hafif raylı sistem için çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Maltepeli kadın muhtarlar tekne turlarını övdü

Maltepe Belediyesi’nin geleneksel tekne turlarının organizasyonunda önemli yeri olan kadın muhtarlar da etkinlikle ilgili görüşlerini iletti. Muhtarlar özellikle tekne turlarının kadınlara moral olduğunu, hem pandeminin hem de sonrasındaki ekonomik koşulların oluşturduğu stresi tekne turu ile attıklarını belirttiler.

Çekerekli: Mahallemin kadınlarına moral oldu

Esenkent Mahallesi Muhtarı Firuzan Çekerekli ise ilk olarak Esenkent’ten başlanmasının mahallesindeki kadınlara moral olduğunu ifade ederek şunları söyledi: Yine yeniden, Maltepe’mize yakışır şekilde tekne turumuz gerçekleştirildi. Bu tarz etkinliklerin, devamını dileyerek, kadınlarımızın stres atmalarında öncülük ettikleri için başta Belediye Başkanımız Sayın Alı Kılıç Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Samimiyetin ve dostlukların perçinleştiği, nice birlik ortamlarında olmak ümidi ile selam ve sevgilerimi yolluyorum.

Karataş: İnanılmaz geri dönüşler aldık

İdealtepe Muhtarı Fitnat Karataş, pandemi ve ardından hayat pahalılığını getirdiği stresi tekne turu ile attıklarını belirterek, “Maltepe Belediyesi, Kadın Aile Müdürlüğü’nün yapmış olduğu tekne turları ile ilgili mahallemizdeki kadınlardan inanılmaz memnuniyet geri dönüşleri aldık. Bizlerin vasıtası ile emeği geçenlerden teşekkürlerimi ilettiler. Ben de mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Möröy: Bu sene çok daha güzel oldu

Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, de mahallesindeki kadınlarla birlikte tekne turuna katıldı. Möröy, “Her sene tekrarlanan bu tekne turu bu sene çok daha güzel çok daha organize bir şekilde oldu. Kadınlarımız çok eğlendiler çok mutlu oldular. Başta Ali Kılıç Başkanımız olmak üzere, emeği geçen Tüm Kadın Aile Müdürlüğü ekibine ve belediye çalışanlarına mahallem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Timur: Daima Sevgi Kazanacak!

Küçükyalı Merkez Mahallesi Muhtarı Kadriye Necla Timur ise tekne turlarının geri dönmesinden dolayı memnuniyetini belirterek, “Mahalle kadınlarımızın bir araya geldiği, dostlukların pekiştirildiği eğlenceli turların ve buna benzer etkinliklerin tekrarlanması dileği ile başta Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç'a, Kadın Aile Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Ne diyoruz: Daima sevgi kazanacak.

Toker: Belediye kadınlara her alanda destek veriyor

Altayçeşme Mahallesi Muhtarı Arzu Toker ise Maltepe Belediyesi’nin Maltepeli kadınlara hayatın her alanında destek verdiklerinin altını çizerek “Kadınlarımızı canı gönülden destek veren Belediye Başkanımızı Ali Kılıç’a mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

SİVİL HABER

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209